Városlista
2020. szeptember 19, szombat - Vilhelmina

Hírek

2020. Augusztus 10. 18:01, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Most érkeztek a friss hírek, 37-re emelkedett a fertőzöttek száma!

Most érkeztek a friss hírek, 37-re emelkedett a fertőzöttek száma!

Nem sokáig örülhettünk a jó hírnek, mely szerint tegnap óta nem emelkedett a pápai fertőzöttek száma.

Dr. Áldozó Tamás polgármester 17 órakor tartott sajtótájékoztatót, ebben azt közölte, 31 koronavírus fertőzöttet tartanak nyilván a városban, vagyis vasárnap este óta nem emelkedett a pozitív esetek száma.

17.45 perckor értesítette a Pápa Városi Televízió stábját, hogy újabb adatokat kapott, ezek szerint pillanatnyilag 37 igazolt fertőzött van a városban.

A polgármester 17 órakor tartott sajtótájékoztatóján elhangzott:

- a hétfő esti adatok szerint 145 fő van karanténban Pápán, amely csökkenést jelent az elmúlt naphoz képest. Járványügyi megfigyelés alatt 81 fő áll, 40 esetben rendeltek el járványügyi elkülönítést, és 24 járványügyi zárlat van érvényben.

- A hétfő 17 órai adatok szerint nem nőtt az igazolt fertőzöttek száma a városban, ez az első ilyen nap a járvány újbóli megjelenése óta. A fertőzöttek száma 31 fő. A sajtótájékoztató után kapta a polgármester is a hírt, hogy 6 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel 37-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma!

- A polgármester nyomatékkal kér mindenkit, hogy az egészségügyi ellátást a kellő körültekintéssel vegye igénybe. Az alapellátásból több háziorvos karantéba kényszerült, mivel a rendelőkben utóbb fertőzöttnek bizonyult személyekkel kerültek kapcsolatba.

- Az Erzsébetvárosi Tagóvoda a fertőtlenítő takarítást követően augusztus 11-én kedden újra megnyit. Az újonnan beíratott gyermekek augusztus 17-19 közötti időszakra tervezett ismerkedős délutánjai viszont a városi óvodák valamennyi intézményében elmaradnak. A szülői értekezleteket a járványügyi előírásokra ügyelve, későbbi időpontokban tartják meg.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 18. 12:56, péntek | Helyi

Orvvadászokat fogtak el a pápai rendőrök

A pápai nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az 53 és a 67 éves győri lakosokat.

2020. Szeptember 18. 12:24, péntek | Helyi

Feloldják a zárlatot a pápai kórházban

A kórház belgyógyószati és szülészet-nőgyógyászati osztályán a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya szeptember 3-tól zárlatot rendelt el.

2020. Szeptember 18. 08:30, péntek | Helyi

Volán mögé ült az eltiltott vezető, a rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai szabálysértési őrizetbe vették a 27 éves helyi lakost.