Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Augusztus 10. 18:01, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Most érkeztek a friss hírek, 37-re emelkedett a fertőzöttek száma!

Most érkeztek a friss hírek, 37-re emelkedett a fertőzöttek száma!

Nem sokáig örülhettünk a jó hírnek, mely szerint tegnap óta nem emelkedett a pápai fertőzöttek száma.

Dr. Áldozó Tamás polgármester 17 órakor tartott sajtótájékoztatót, ebben azt közölte, 31 koronavírus fertőzöttet tartanak nyilván a városban, vagyis vasárnap este óta nem emelkedett a pozitív esetek száma.

17.45 perckor értesítette a Pápa Városi Televízió stábját, hogy újabb adatokat kapott, ezek szerint pillanatnyilag 37 igazolt fertőzött van a városban.

A polgármester 17 órakor tartott sajtótájékoztatóján elhangzott:

- a hétfő esti adatok szerint 145 fő van karanténban Pápán, amely csökkenést jelent az elmúlt naphoz képest. Járványügyi megfigyelés alatt 81 fő áll, 40 esetben rendeltek el járványügyi elkülönítést, és 24 járványügyi zárlat van érvényben.

- A hétfő 17 órai adatok szerint nem nőtt az igazolt fertőzöttek száma a városban, ez az első ilyen nap a járvány újbóli megjelenése óta. A fertőzöttek száma 31 fő. A sajtótájékoztató után kapta a polgármester is a hírt, hogy 6 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel 37-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma!

- A polgármester nyomatékkal kér mindenkit, hogy az egészségügyi ellátást a kellő körültekintéssel vegye igénybe. Az alapellátásból több háziorvos karantéba kényszerült, mivel a rendelőkben utóbb fertőzöttnek bizonyult személyekkel kerültek kapcsolatba.

- Az Erzsébetvárosi Tagóvoda a fertőtlenítő takarítást követően augusztus 11-én kedden újra megnyit. Az újonnan beíratott gyermekek augusztus 17-19 közötti időszakra tervezett ismerkedős délutánjai viszont a városi óvodák valamennyi intézményében elmaradnak. A szülői értekezleteket a járványügyi előírásokra ügyelve, későbbi időpontokban tartják meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.