Városlista
2021. június 14, hétfő - Vazul

Hírek

2021. Május 01. 13:57, szombat | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Monzában folytatja a Gender Racing

Monzában folytatja a Gender Racing

A Hungaroringen megrendezett évadnyitót követően az olasz Forma1 GP futamnak otthont adó legendás versenypályán száll harcba a csapat Monzában az osztrák Drexler Formel Cup és a Topjet F2000 Italian Trophy mezőnyében.

Tavaly a szezonzáró versenyhétvégén hajthattak először a GRT fiatal versenyzői a legendás aszfaltcsíkra a népes és erős mezőnyben. A gyönyörű környezetben fekvő pályán sok komoly küzdelem folyt és mára már sporttörténelemmé, legendává vált versenyeket futottak az elmúlt hosszú évtizedekben. Már önmagában ez is izgalmassá tesz itt egy versenyhétvégét. 2020-ban már megtapasztalhatta ezt a csapat mely a tavalyi évben a járványhelyzet ellenére az egyik legsikeresebb és legizgalmasabb versenyszezonját futotta és történetében először, több ilyen hasonló legendás versenypályára is eljutott.

Most a hétvégén egy kicsit változik a csapat felállása, mivel Olivér Michl egy izgalmas szakmai lehetőséget kapott a spanyol Formula 4 bajnokságban, ahol már F1-es szuperlicenc pontokat is szerezhetnek a versenyzők. Ennek az első versenyhétvégéjére kerül sor Spa Francorchamps-ban, ahol Olivér is rajthoz állhat. A nagy lehetőség ellenére azért a Gender Racing-nek sem kell őt teljesen nélkülöznie, mert e mellett a Hungaroring-i hétvégén az F3-assal megkezdett FIA CEZ bajnoki sorozatban továbbra is rajthoz áll majd a csapat színeiben és szeretne akár a bajnoki címért is harcban lenni.

Így most a hétvégén Monzában a tavalyi szintén izgalmas Imola-i versenyhétvége után most megint csak Berta Benjámin gurul majd pályára a GRT színeiben a megszokott F4-es kategóriában. Beni lelkesen készül az olasz futamra és nagyon reménykedik benne, hogy itt már jóval népesebb mezőny lesz az F4-es kategóriában is és sokkal izgalmasabb lesz küzdeni a kategória győzelemért, mint a Hungaroringen.

Gender Tamás csapatfőnök bizakodva tekint az előttük álló versenyhétvége elé:

„ Nagyon nagy öröm, hogy ismét ezen a különleges, tradicionális pályán versenyezhetünk. Tavaly a csapatunk szempontjából tényleg kicsit sporttörténeti események voltak, hogy a több mint egy évtizede működő csapatunk először jutott el több olyan különleges és legendás pályára, mint például a Monza-i. Berta Beni személyében ugyan most csak egy legény lesz talpon a pályán a GRT színeiben, de remélem az évadnyitóhoz hasonlóan sikeres versenyhétvége előtt áll és itt is hozza majd az F4-es kategória győzelmeket. Olivért ugyan most nélkülöznünk kell, mert a hétvége időpontban ütközik azzal a másik sorozattal melyben szintén lehetőséget kapott, remélem ott is sikeresen megküzd majd az új kihívással és a CEZ bajnoki hétvégékre hozzánk visszatérve is tovább gyarapítja majd a Gender Racing futamgyőzelmeinek és bajnoki címeinek a számát az év folyamán.”

A legendás pályán zajló küzdelmeket a tavalyihoz hasonlóan a hazai szurkolók a képernyők előtt is nyomon követhetik majd, a TopJet F2000 sorozat online stream közvetítésében a sorozat YouTube csatornáján.

Fotó: Gender Racing
- Boncz Elek -

Címkék: autósport, monza

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 11. 14:33, péntek | Sport

Újra olasz pályán

FX RACING WEEKEND – AUTODROMO VALLELUNGA

2021. Június 10. 12:34, csütörtök | Sport

Nem jó, de nem is tragikus!

Bár jobb helyezéseket vártunk a Ritmus ASE támogatott párosaitól a Salgó Rallye-n,

2021. Június 05. 10:33, szombat | Sport

Arany Słomczynban Ezüst a Rabócsi Ringen!

A lengyelországi Słomczynban, május 15 - 16 volt a CEZ és 1. rundy Mistrzostw Polski Rallycross 2021 versenye ahol magyarországot Luigi sikeresen képviselte, ugyanis a SuperCar kategóriában nem talált legyőzőre.

2021. Június 03. 10:53, csütörtök | Sport

Rally: Az átok ismét kísértett bennünket!

Sajnos ismét céldobogós kép nélkül maradt a Kronome - Pásztor rallypáros.