Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Március 21. 09:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Modern helikopterre cserélték a régi orosz technikát a pápai kutató-mentők

Modern helikopterre cserélték a régi orosz technikát a pápai kutató-mentők

Modern helikopterek váltják a régi eszközöket a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatában – jelentette be a honvédelmi miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: a napokban a régi típusú Mi-17-es helikoptereket a modern H145M forgószárnyasok váltották fel.

A miniszter emlékeztetett: a Magyar Honvédség már 1976 óta felel a légi kutató-mentő feladatokért az országban. Az alapvető cél azóta sem változott: segítséget nyújtani a bajba jutott légijárművek, valamint az utasok és személyzetük számára.

Hangsúlyozta: a magyar kormány számára elsődleges Magyarország és a magyar emberek biztonsága, ennek érdekében a Magyar Honvédség jelenleg az átalakulások és a technikai megújulások időszakát éli: az évekkel korábban megkezdett haderőfejlesztési programnak köszönhetően a Magyar Honvédség alakulatai a legmodernebb eszközökkel gazdagodnak. A fejlesztések sorában kiemelt szerepet kapott a légierő modernizálása, ezen belül is a forgószárnyas képességek fokozása – tette hozzá. Emlékeztetett: Az Airbus H145-ösök mellett a csapat- és teherszállításra alkalmas Airbus H225M közepes többcélú helikopterek leszállítása is folyamatban van.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf megjegyezte: a típusváltás növeli a Magyar Honvédség kutatás-mentési képességeit: a helikopter-vezetőknek és a fedélzeti kezelőszemélyzetnek is új készségeket kellett elsajátítaniuk ahhoz, hogy a legújabb technológia segítségével hatékonyan tudják végrehajtani a mentési feladatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.