Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2019. Október 09. 17:00, szerda | PR

Mítosz vagy valóság? Ezt kell tudnod a vízálló karóráról!

Mítosz vagy valóság? Ezt kell tudnod a vízálló karóráról!

Ha azt mondják, hogy egy óra vízálló, tudod, hogy ez pontosan mit jelent? Mi a különbség a cseppálló és a vízálló óra között? Segítünk elmagyarázni a különbséget, hogy tudd, melyik is kell neked.

Bár a nyár már véget ért, egy vízálló óra nem azért vízálló, mert csak a vízben lehet hordani. Valójában egy férfi karórát érdemes olyan szemmel is megnézni, hogy bár nagyon tetszik, mennyire ellenálló a vízzel szemben.
Cseppálló vs. vízálló
Általában egy egyszerű karóra egyáltalán nem vízálló, sőt néha a cseppállósága sem magas. Vagyis, ha véletlenül rajtunk marad az óra tusolás közben, akkor nagy valószínűséggel tönkre fog menni. Nyilván nem szoktunk órában zuhanyozni, de emiatt láthatjuk azt is, hogy a férfiak leveszik a karórájukat kézmosás közben, hogy még véletlenül se érje víz a precíziós szerkezetet.

A cseppállóság egy karóránál a ráfröccsenő vízzel szembeni ellenállóságot jelenti, a 3ATM, azaz 3 Atmoszféra jelölés egy órán még ezt a kategóriát jelenti. Az 5ATM vízállósági órákkal már lehet úszni, meg fürdeni-zuhanyozni, de hosszú órákat ne töltsünk benne a vízben.A 10ATM jelölésű óra azonban már a megbízhatóan vízálló férfi óra kategóriájába tartozik. Aki ilyet választ magának, az biztonsággal könnyű búvárkodhat, csúszdázhat és csapódhat be a medencébe, ezt a nyomást mindenképp kibírja még az órája. Vannak a speciális, hajózáshoz is alkalmas vízálló órák, amelyek akár 200, sőt 300 méterig is vízállóak, azaz ellenállnak a víznyomásnak.
Mit jelentenek a jelölések az órán?
Méter, ATM és bar. Valamelyik jelölésnek szerepelnie kell az órán, főleg, ha a vízálló férfi órákra kerestünk rá.

Egy 30 méterig vízálló, azaz a 3ATM és 3 bar jelölésű óra még nem számít vízállónak, az még a cseppálló kategóriába tartozik, azaz csak a fröccsenő víz ellen véd. Ami már használható egy úszáshoz, az 50 méterig vízálló óra, azaz 5ATM jelzésű.

A 100 méter, 10ATM, 10 bar jelölésű vízálló férfi órával már hosszabban és kvázi mélyebben is lehet a víz alatt tartózkodni, de ami már a tuti biztos kategória, az a 20ATM vízállósági szabványnak megfelelő karóra. Hajózáshoz, vitorlázáshoz is inkább ezt verziót ajánlanánk biztonsággal.

Természetesen vannak a durvább órák is, amelyek kifejezetten mélytengeri búvárkodáshoz ajánlanak, ezek 1000 sőt 3000 méterig is bírják a strapát, ám ezeknek az ára kifejezetten magas.
Jó, ha tudod!
Nagyon fontos megjegyezned, hogy ezek a szabványjelölések az újonnan megvásárolt vízálló órák esetében jelentenek garanciát a vízállóságra. Ha az óránk már sokéves, akkor az ellenállósága várhatóan csökken valamennyivel, erre mondják, hogy már nem olyan, mint újkorában.

Mindenképpen megbízható forrásból, óraszaküzletben vásároljunk vízálló férfi órát is. Így biztosak lehetünk, hogy eredeti órát vásárolunk, amelyre a garancia is érvényes.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 17:13, kedd | PR

Munkahelyi étkeztetéssel bővítette tevékenységi körét a Jánosik és Társai Kft.

Jánosik és Társai Kft. egy évvel ezelőtt létrejött étkeztetési üzletága idén ősszel elnyerte a Siemens Gas and Power Budapesti Transzformátorgyár dolgozóinak és vezetőségének bizalmát.

2019. Október 16. 13:30, szerda | PR

Szilveszter Bécsben: 3+1 hely, amit ne hagyj ki

Legkésőbb október környékén, de már azelőtt is érdemes elgondolkodni, hogy hol, kivel és milyen módon fogjuk tölteni a szilvesztert.

2019. Október 16. 13:23, szerda | PR

Női nadrág, női blúz, női felső – a Tchibo webáruház heti ajánlatából szemezgettünk

A Tchibo webáruháznak hetente változó kínálata van, ezen a héten női ruhák érkeztek, ezek közül válogattunk most.

2019. Október 16. 00:29, szerda | PR

Top 5 gyakorlat, ha formás fenékre vágysz

Ha az újévi fogadalmak nem is, az első napsugarak mindig magukkal hozzák a megújulási vágy szelét. Ami a férfiak számára általában a gyúrást jelenti, az a nőknél a narancsbőr eltüntetésében -