Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2019. Október 09. 17:00, szerda | PR

Mítosz vagy valóság? Ezt kell tudnod a vízálló karóráról!

Mítosz vagy valóság? Ezt kell tudnod a vízálló karóráról!

Ha azt mondják, hogy egy óra vízálló, tudod, hogy ez pontosan mit jelent? Mi a különbség a cseppálló és a vízálló óra között? Segítünk elmagyarázni a különbséget, hogy tudd, melyik is kell neked.

Bár a nyár már véget ért, egy vízálló óra nem azért vízálló, mert csak a vízben lehet hordani. Valójában egy férfi karórát érdemes olyan szemmel is megnézni, hogy bár nagyon tetszik, mennyire ellenálló a vízzel szemben.
Cseppálló vs. vízálló
Általában egy egyszerű karóra egyáltalán nem vízálló, sőt néha a cseppállósága sem magas. Vagyis, ha véletlenül rajtunk marad az óra tusolás közben, akkor nagy valószínűséggel tönkre fog menni. Nyilván nem szoktunk órában zuhanyozni, de emiatt láthatjuk azt is, hogy a férfiak leveszik a karórájukat kézmosás közben, hogy még véletlenül se érje víz a precíziós szerkezetet.

A cseppállóság egy karóránál a ráfröccsenő vízzel szembeni ellenállóságot jelenti, a 3ATM, azaz 3 Atmoszféra jelölés egy órán még ezt a kategóriát jelenti. Az 5ATM vízállósági órákkal már lehet úszni, meg fürdeni-zuhanyozni, de hosszú órákat ne töltsünk benne a vízben.A 10ATM jelölésű óra azonban már a megbízhatóan vízálló férfi óra kategóriájába tartozik. Aki ilyet választ magának, az biztonsággal könnyű búvárkodhat, csúszdázhat és csapódhat be a medencébe, ezt a nyomást mindenképp kibírja még az órája. Vannak a speciális, hajózáshoz is alkalmas vízálló órák, amelyek akár 200, sőt 300 méterig is vízállóak, azaz ellenállnak a víznyomásnak.
Mit jelentenek a jelölések az órán?
Méter, ATM és bar. Valamelyik jelölésnek szerepelnie kell az órán, főleg, ha a vízálló férfi órákra kerestünk rá.

Egy 30 méterig vízálló, azaz a 3ATM és 3 bar jelölésű óra még nem számít vízállónak, az még a cseppálló kategóriába tartozik, azaz csak a fröccsenő víz ellen véd. Ami már használható egy úszáshoz, az 50 méterig vízálló óra, azaz 5ATM jelzésű.

A 100 méter, 10ATM, 10 bar jelölésű vízálló férfi órával már hosszabban és kvázi mélyebben is lehet a víz alatt tartózkodni, de ami már a tuti biztos kategória, az a 20ATM vízállósági szabványnak megfelelő karóra. Hajózáshoz, vitorlázáshoz is inkább ezt verziót ajánlanánk biztonsággal.

Természetesen vannak a durvább órák is, amelyek kifejezetten mélytengeri búvárkodáshoz ajánlanak, ezek 1000 sőt 3000 méterig is bírják a strapát, ám ezeknek az ára kifejezetten magas.
Jó, ha tudod!
Nagyon fontos megjegyezned, hogy ezek a szabványjelölések az újonnan megvásárolt vízálló órák esetében jelentenek garanciát a vízállóságra. Ha az óránk már sokéves, akkor az ellenállósága várhatóan csökken valamennyivel, erre mondják, hogy már nem olyan, mint újkorában.

Mindenképpen megbízható forrásból, óraszaküzletben vásároljunk vízálló férfi órát is. Így biztosak lehetünk, hogy eredeti órát vásárolunk, amelyre a garancia is érvényes.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Május 09. 09:43, szombat | PR

Tuti tippek irodaválasztáshoz

A munkakörnyezet komoly hatással van a munka minőségére, ezért nem mindegy milyen irodában dolgoznak a munkatársaink. Összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, hogy jól válassz.

2020. Május 09. 09:25, szombat | PR

Sherlock Holmes után Te is fedezd fel Londont

Anglia igen kedvelt úti cél. Sokan ott élő családtagjaikat, barátaikat látogatják meg, de bőven van olyan turista, aki csak egy hosszúhétvégén szeretné London látványosságait megcsodálni. Érdemes néhány dolgot átgondolni, mielőtt me

2020. Április 24. 08:47, péntek | PR

Itt a tavaszi ételek szezonja

Mostantól jöhetnek a finomabbnál finomabb saláták és a változatos friss zöldségekből és gyümölcsökből készített fogások.