Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Január 29. 17:50, péntek | PR
Forrás: (x)

Mit érdemes tudni a lézernyomtatókról?

Mit érdemes tudni a lézernyomtatókról?

Napjainkban alapvetően kétféle nyomtató közül választhatunk otthoni használatra:

a lézernyomtató és a tintasugaras nyomtató közül. Utóbbiak sokáig szinte egyeduralkodók voltak, de a háztartásokba is egyre inkább kezdenek begyűrűzni az eleinte inkább irodákban használt lézeres változatok. De vajon mit tudnak ezek a nyomtatók, és kinek éri meg ilyet választani?

Hogyan működik a lézernyomtató?

Ez a típusú nyomtató egy „dobozban” tárolja azt a festékport, ez a toner. A festékport a nyomtató hő segítségével olvasztja a papírra. A lézernyomtatókba kapható minőségi tonerek lényegesen ritkábban fogynak ki, mint a tintasugaras nyomtatók patronjai, ráadásul a lézernyomtatók nagyon gyorsak is, rövid idő alatt jelentős számú oldal kinyomtatására képesek – ez indokolta a kezdetben jellemző irodai felhasználást.

A lézernyomtató működése tehát gyorsabb és takarékosabb, mint a tintasugarasé. Egy eredeti vagy kompatibilis Samsung M2070 toner drágább ugyan, mint a tintapatronok, de lényegesen tovább használható. Ezek alapján nyilván úgy tűnik, sokkal jobban megéri lézernyomtatót vásárolni, ez azonban nem minden esetben igaz. Minden attól függ milyen gyakran és mennyit nyomtatunk vele.

Nagy mennyiségnél térül meg

Ahogy említettük, a festékkazetta drágább, mint a tintapatron (habár vannak olcsóbb, kompatibilis verziók, amikkel lehet spórolni), de nem csak a kazetta, hanem maga a nyomtató is valamivel többe kerül. Amiért mégis megéri, az az, hogy a toner tovább bírja, a lézernyomtató pedig gyorsabban nyomtat. Nos, ezen tulajdonságainak akkor van jelentősége, ha rendszeresen sokat nyomtatunk. Ha csak alkalmanként néhány oldal nyomtatásra van szükségünk, akkor valószínűleg bőven elég egy alap tintasugaras nyomtató, hiszen úgysem használnánk ki a lézernyomtató kedvező tulajdonságait. Mindenkinek más a megfelelő, nem lehet egységesen azt mondani, hogy jobb az egyik vagy a másik.

Amennyiben home office-ban dolgozunk, esetleg több gyerek iskolai tanulmányaihoz kell rendszeresen nyomtatni, vagy szimplán olyan típusok vagyunk, hogy nem szívesen olvasgatunk a neten, inkább nyomtatunk mindent, akkor jó megoldás lehet a lézernyomtató, jobban megéri, főleg a kompatibilis tonerekkel, amik olcsóbbak az eredetinél.

A fotó forrása:
cigdem / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.