Városlista
2019. szeptember 18, szerda - Diána

Hírek

2016. December 05. 16:39, hétfő | PR

Mit ad nekünk a weblap elemzés?

Mit ad nekünk a weblap elemzés?

Legyen bármilyen vállalkozásunk, egyértelmű hogy egy megfelelően kialakított weblap a legfontosabb érintkezési felületet biztosíthatja potenciális vásárlóinkkal.

Épp ezért a különböző arculati elemek mellett rendkívül fontos, hogy honlapunk egyáltalán láthatóvá váljon a napjainkat meghatározó hatalmas információs zajban.

A keresőoptimalizálás végeredményben ebben segíthet nekünk, ráadásul úgy, hogy a ráfordított költségek az idő előrehaladtával eltörpülnek a megtérüléssel arányosítva. Ahhoz azonban, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki oldalunk látogatottságából, mindenekelőtt egy alapos weblap elemzést kell elvégeznünk. A weblap elemzés az a folyamat, melynek során megállapíthatjuk azokat a fejlesztési irányokat, melyek a Google által közreadott irányelveknek alapján előnyösebben pozícionálják oldalunkat a különböző találati listákon.

Sokan tartanak attól, hogy a keresőoptimalizálás olyan kereteket erőszakol online megjelenésükre, melyek nehezen hozhatóak szinkronba egy már kialakult márka arculatával. Az igazság azonban az, hogy a helyzet épp fordítva áll: a Google által lefektett játékszabályok kifejezetten azt a célt szolgálják, hogy a keresőmotor tetszőleges kulcsszó esetén a minőségi találatokat sorolja előre a kevéssé nívósakkal szemben. Így igazából azt is mondhatjuk, hogy egy hajóban ülünk, ráadásul a Google minden lehetőséget biztosít, hogy jobban evezhessünk.

Mik a legfontosabb szempontok?

Nagy vonalakban két kérdéskört érint egy mélyreható weblap elemzés. Az egyik kifejezetten technikai jellegű, és elsősorban arra irányul, hogy mennyire voltunk alaposak a honlapunk motorháztetője alatt elvégzett munka során. Ez megnyilvánul olyan avatatlan szem számára kevéssé érdekes szempontokban mint a HTML kód tisztasága, illetve olyan látványosabb területeken is, mint az oldal betöltési sebessége, vagy hogy reszponzív-e a vizsgált design. A másik kérdéskör ezzel szemben kifejezetten a tartalmi aspektusokra koncentrál. A Google határozottan előnyben részesíti azokat az oldalakat, melyek folyamatosan képesek friss és organikus tartalmat szolgáltatni. Vegyük észre, ha okosak vagyunk, ezek nem megkötések, hanem lehetőségek. Lehetőségek arra, hogy a cégünket reprezentáló oldal olyan jól szolgáljon minket és ügyfeleinket, amennyire csak az lehetséges.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 16. 15:26, hétfő | PR

Nincs több leskelődés!

Találkoztunk már azzal a bosszantó helyzettel, amikor fürdőszobai ténykedésünk közben szembetaláltuk magunkat a kíváncsi szomszéd tekintetével?

2019. Szeptember 16. 15:23, hétfő | PR

Visszaszóljunk vagy sem?

Ismerős az a jelenet, amikor kollégáddal azon vitatkoztok, hogy ki hívja vissza a jelentkezőt.

2019. Szeptember 06. 17:03, péntek | PR

A legjobb zsírégető óra Budapesten

Ne higgy a furábbnál furább csodaszereknek – ha fogyni, formálódni szeretnél, az egészséges táplálkozás mellett a megfelelő mozgásra van szükséged céljaid eléréséhez. Itt a biztos recept!

2019. Szeptember 06. 17:01, péntek | PR

Hogyan válasszunk étkezőszéket?

Ha otthonunk berendezéséről van szó, akkor a legnagyobb fókuszt általában a nappali és annak kanapéja kapja, pedig ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb a konyha és az étkező berendezése.