Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. December 05. 16:39, hétfő | PR

Mit ad nekünk a weblap elemzés?

Mit ad nekünk a weblap elemzés?

Legyen bármilyen vállalkozásunk, egyértelmű hogy egy megfelelően kialakított weblap a legfontosabb érintkezési felületet biztosíthatja potenciális vásárlóinkkal.

Épp ezért a különböző arculati elemek mellett rendkívül fontos, hogy honlapunk egyáltalán láthatóvá váljon a napjainkat meghatározó hatalmas információs zajban.

A keresőoptimalizálás végeredményben ebben segíthet nekünk, ráadásul úgy, hogy a ráfordított költségek az idő előrehaladtával eltörpülnek a megtérüléssel arányosítva. Ahhoz azonban, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki oldalunk látogatottságából, mindenekelőtt egy alapos weblap elemzést kell elvégeznünk. A weblap elemzés az a folyamat, melynek során megállapíthatjuk azokat a fejlesztési irányokat, melyek a Google által közreadott irányelveknek alapján előnyösebben pozícionálják oldalunkat a különböző találati listákon.

Sokan tartanak attól, hogy a keresőoptimalizálás olyan kereteket erőszakol online megjelenésükre, melyek nehezen hozhatóak szinkronba egy már kialakult márka arculatával. Az igazság azonban az, hogy a helyzet épp fordítva áll: a Google által lefektett játékszabályok kifejezetten azt a célt szolgálják, hogy a keresőmotor tetszőleges kulcsszó esetén a minőségi találatokat sorolja előre a kevéssé nívósakkal szemben. Így igazából azt is mondhatjuk, hogy egy hajóban ülünk, ráadásul a Google minden lehetőséget biztosít, hogy jobban evezhessünk.

Mik a legfontosabb szempontok?

Nagy vonalakban két kérdéskört érint egy mélyreható weblap elemzés. Az egyik kifejezetten technikai jellegű, és elsősorban arra irányul, hogy mennyire voltunk alaposak a honlapunk motorháztetője alatt elvégzett munka során. Ez megnyilvánul olyan avatatlan szem számára kevéssé érdekes szempontokban mint a HTML kód tisztasága, illetve olyan látványosabb területeken is, mint az oldal betöltési sebessége, vagy hogy reszponzív-e a vizsgált design. A másik kérdéskör ezzel szemben kifejezetten a tartalmi aspektusokra koncentrál. A Google határozottan előnyben részesíti azokat az oldalakat, melyek folyamatosan képesek friss és organikus tartalmat szolgáltatni. Vegyük észre, ha okosak vagyunk, ezek nem megkötések, hanem lehetőségek. Lehetőségek arra, hogy a cégünket reprezentáló oldal olyan jól szolgáljon minket és ügyfeleinket, amennyire csak az lehetséges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.