Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Január 10. 15:52, kedd | Bulvár
Forrás: Érthetően Az Egészségért Alapítvány

Miss Colours Hungary 2012 - Az első magyarországi kerekesszékes szépségverseny

Miss Colours Hungary 2012 - Az első magyarországi kerekesszékes szépségverseny

Az Érthetően Az Egészségért Alapítvány és a Colours Rehab Kft. szervezésében, 2012. február 25-én a Larus Rendezvényközpontban kerül megrendezésre az első magyarországi kerekesszékes szépségverseny.

A hölgyek ruháit Zoób Kati tervezi, a zsűriben helyet foglal Magony Szilvia, Lakatos Márk és Erika Bogan, az amerikai kerekesszékes szépségkirálynő is.

A külföldön már múlttal rendelkező kerekesszékes szépségversenyek után Magyarországon is megrendezésre kerül az első hazai kerekesszékes szépségverseny, a Miss Colours Hungary 2012. A szépségverseny célja bemutatni, hogy a kerekesszékes hölgyek számára is kiemelten fontos a szépség és nőiesség, illetve a kerekesszékes hölgyek is szépek, vonzóak, nőiesek, így nincs okunk arra, hogy másként tekintsünk rájuk, mint ép társaikra. A verseny során a zsűri az egész személyiséget veszi majd figyelembe, azaz a megjelenés mellett fontos szempont a jelentkező hölgyek elhivatottsága, rátermettsége és kommunikációs készsége is.

A szépségverseny ötletgazdája, Kazány Tibor, a Colours Rehab Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy maga is kerekesszékes lévén tudja, mennyire fontos az új célok kitűzése és az egészséges önértékelés megteremtése egy megváltozott élethelyzetben. „Sok kerekesszékes hölgyet ismerek, akik szeretnék megmutatni a társadalomnak, hogy kerekesszékesként is lehet valaki vonzó és elragadó személyiség! A Miss Colours Hungary 2012 szépségverseny során is olyan hölgyeket keresünk, akik ezt az életfelfogást vallják, szeretik a kihívásokat, és a nehézségek ellenére tovább szeretnének lépni egy szép karrier felé.”

Pataki Zita műsorvezető szívesen vállalta a rendezvény háziasszonyának szerepét, amikor megismerte a szépségverseny küldetését. „ A Miss Colours Hungary-t szép kezdeményezésnek tekintem és a verseny célkitűzései találkoznak az értékrendemmel, ezért csatlakoztam örömmel a rendezvényhez.”

A nappali viseleteket az új magyar divatmárka, az ATTITUDE biztosítja, a nőiesség, a klasszikus és időtlen elegancia jegyében, melynek tervezője és művészeti vezetője, Zoób Kati divattervező. A szépségverseny döntősei pedig a tervezőnő saját kollekciója, a Katti Zoób Couture ruhakölteményeiben vonulnak fel. Janusch Zsuzsa, a Kézmű Nonprofit Kft. belföldi értékesítési vezetője, szerepvállalásukról elmondta: „Zoób Katihoz hasonlóan fontosnak tartjuk a szervezők olyan irányú törekvését, hogy hosszú távon kívánnak foglalkozni a kerekesszékes hölgyek lehetőségeinek kiterjesztésével, amihez örömmel járulunk hozzá az ATTITUDE és a Katti Zoób kollekcióval.”

Magony Szilvia szépségkirálynő és műsorvezető kiemelte, hogy a kerekesszék nem zárja ki a szépséget és nőiességet, hiszen a legfontosabb a természetesség, egy őszinte mosoly pedig mindennél többet ér. „Azt üzenem a kerekesszékes hölgyeknek, hogy ne féljenek és jelentkezzenek a Miss Colours Hungary szépségversenyre, mert ez egy izgalmas új dolog, ami egy életre szóló élményt ad a szépségversenyen elinduló versenyzőknek.”

Dr. Ari Lajos, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgató-helyettese így nyilatkozott: „Munkám során rengeteg esetben tapasztaltam, hogy egy megváltozott élethelyzetben a fizikai gyógyuláshoz vezető úton rendkívül fontos szerepe van a lelki egészség helyreállításának is, amihez új célok keresése, és megvalósítása adhat segítséget. Ezért nagyon fontosnak tartom a Miss Colours Hungary kezdeményezését, ahol a kerekesszékes hölgyek szépségük mellett rátermettségüket is bizonyíthatják.”

A zsűri tagja Murga György is, a Larus Étterem és Rendezvényközpont üzletág igazgatója, aki elmondta, azért vesznek részt szívesen a szépségverseny megrendezésében, mivel a Miss Colours Hungary-t egyedülálló kulturális kezdeményezésnek tartják. „Amellett, hogy az üzletünk adottságai megfelelőek egy szépségversennyel és színvonalas produkciókkal színesített rendezvény megrendezésére is, a Miss Colours Hungary szellemisége és küldetése számunkra is kiemelt jelentőségű.”

„A Miss Colours Hungary célkitűzései között az is szerepel, hogy felhívjuk a figyelmet a kerekesszékes emberek helyzetére és sikereire, valamint az akadálymentesítés fontosságára” – összegezte Varga-Tarr Sándor, a Miss Colours Hungary 2012 projekt igazgatója.

A szervezők 2012. január 9. és január 31. között várják aktív kerekesszékes hölgyek jelentkezését a www.misscolours.com weboldalon.


További információ:
Varga-Tarr Sándor
projekt igazgató
Telefon: 0621-202-69-42
Mobil: 06-20-496-96-81
E-mail: info@misscolours.com
Honlap: www.misscolours.com
www.facebook.com/misscolourshungary

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára