Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. December 14. 14:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Minősített fesztivál lett a Pápai Játékfesztivál

Minősített fesztivál lett a Pápai Játékfesztivál

Az immár 27 évre visszatekintő Pápai Játékfesztivál történetében még nem volt példa arra, hogy a programok megvalósulásának minőségét vizsgálják.

A minősítési rendszer a magyar fesztiválkínálat minőségének a folyamatos javításához, gazdagításához, professzionálisabb válásához és versenyképességéhez kíván hozzájárulni. Ezen túlmenően a szakmai garancia és minőség-biztosítás szerepét is be kívánja tölteni. A minősített fesztivál cím elnyerése kedvezően hat a fesztiválok megítélésére a fenntartók, támogatók, valamint a közönség részéről - írja honlapján a Magyar Fesztiválszövetség.

2017-ben - a Magyar Fesztiválszövetség értékelési rendszere segítségével - első alkalommal mérettetett meg fesztivál.

A Magyar Fesztivál Regisztrációs- és Minősítési Programot lebonyolító Szakmai Intéző Bizottság elbírálása alapján a Pápai Játékfesztivál MINŐSÍTETT FESZTIVÁL besorolást kapott. A minősítéssel együtt a játékfesztivál jogosult a Magyar Fesztiválszövetség minősített fesztivál logójának használatára.

„A magyar fesztivál kínálatban kevés program szerveződik kifejezetten a játékok köré, kevés hasonló tematikájú rendezvény van Magyarországon. Jó az alapötlet, a célkitűzés, hogy a gyerekeknek és a családoknak tartalmas együttlétet biztosítsanak, miközben a gyerekek kreativitását, ügyességét kívánja fejleszteni, és a virtuális valóság helyett, a valódi világban szeretné a közös játszás élményét adni.
Ezt a profilt érdemes tovább erősíteni, mert jelenleg nem mindig világos, hogy városi fesztiválról, vagy valóban játék fesztiválról van e szó. Szimpatikus a szervező társadalmi érzékenysége, a lokalitás fontossága, és az ügy iránti lelkesedése, elszántsága, az állandó fejlesztésre, fejlődésre való törekvése” - írja a minősítési folyamatot záró összegzés.

A kép archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.