Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Január 30. 20:33, szombat | PR
Forrás: (x)

Minőségi méteráruval a hobbi varrás is könnyebb

Minőségi méteráruval a hobbi varrás is könnyebb

A jelenlegi világhelyzetben számos hobbi varró vette elő az elmúlt hónapokban a varrógépét.

Az elején a többség persze a saját készítésű maszkok varrásával foglalatoskodott, viszont ahogy ment előre az idő, annál többen kezdtek el nagyobb varrási projektekbe is belefogni.

Ebben a cikkünkben azoknak nyújtunk segítséget, akik nincsenek otthon a különféle varrási alapanyagok témájában, s szeretnének néhány tippet kapni azzal kapcsolatban, hogy melyik anyagból mit érdemes varrni.

Melyik méteráruból mit érdemes varrni?

A legtöbb nívós méteráru boltban számos textil és egyéb alapanyag közül tudunk válogatni, viszont a hatalmas választék sokak számára kimerítő lehet.

Nézzük meg, hogy a legfontosabb alapanyagokból mit érdemes varrni, amelyet akár kezdők is nyugodtan kipróbálhatnak:

Pamutvászon anyag

Ez egy természetes alapanyag, amely kiváló választás lehet akkor, ha felsőruházatot, alsóneműt, vagy kisbabáknak való apró kis ruhácskákat vagy ágyneműt szeretnénk varrni. Ez az anyag gyűrődik, így vasalást igényel.

Fertőtlenítés céljából akár 90 fokon is moshatjuk, de akkor sem lesz baja, ha egy lábasban felforralunk vizet, s ebben főzzük ki, mint ahogy régen nagyanyáink a textil pelenkákat főzték ki.

Lenvászon anyag

A lenvászon egy bőrbarát anyag, amelynek kellemes, hűvös tapintása van. Mivel gyenge a hőszigetelési képessége, így kiváló választás lehet, ha nyári ruhákat, felsőket vagy nadrágokat varrunk belőle.

Műbőr anyag

A minőségi műbőr anyag egy rendkívül tartós és masszív alapanyag, amely jól bírja a kopást. A műbőrről kevesen tudják, hogy ez nem más, mint egy textil rétegre felvitt poliuretán vagy PVC anyag. Emiatt nem szellőzik, így például ülőgarnitúrát ne varrjunk belőle, mert a nyári időszakban könnyen ráizzadhatunk. Helyette kiváló alapanyag lehet táskák, övek és pénztárcák varrásához.

Lycra (Elasztán)

A Lycra a Du Pont cég márkaneve az elasztán alapanyagra, mely egy nagyon rugalmas anyag. Kiválóan ellenáll a tengervíznek, illetve a napsütésnek is.

Ezt főként fürdőruhák, fitnesz ruházat, övek, fűzők és persze harisnyák és leggingsek varrására használjuk a leggyakrabban.

A fotó forrása:
veryulissa / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.