Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Október 09. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Minimális testmozgás is növeli az önbizalmat

Minimális testmozgás is növeli az önbizalmat

Már egy kis testmozgás is javítja a mentális egészséget - az önértékelést, de a társadalmi elfogadottságot is - a túlsúlyos tinédzserek körében, állapította meg egy tanulmány, amelyről a Health Day számol be.

A kanadai tanulmány rámutatott, hogy már minimális szintű mozgás is segít a fiataloknak olyan kérdésekben, mint a testi elégedetlenség, a társadalmi elidegenedés, vagy az alacsony önbecsülés. 'Ezek a gyerekek elég sokat találkoznak nap-mint nap társaik kiközösítésével' - mondta Dr. Gary Goldfield pszichológus. 'Az új tanulmány rámutatott, hogy a társadalmi befogadással és az önértékeléssel való megküzdésben már egy kis mértékű mozgás is segíthet' - tette hozzá.

A kutatók véletlenszerűen választottak ki 30, 12-17 év közötti tinédzsert kutatásukhoz, akik tíz héten keresztül, hetente kétszer minimális szintű mozgást végeztek. Minden edzést követően megkérdezték őket, hogyan érzik magukat fizikailag és társadalmi befogadás szempontjából.

Tíz hét után a gyerekek sokkal vidámabbak, magukkal elégedettebbek voltak és szociális környezetükben is jobban érezték magukat. A fizikai aktivitás tehát mentális egészségükön is jelentősen javít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.