Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Október 17. 14:32, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Mindkét oldalon megújult a Nagyváradi utcai járda

Mindkét oldalon megújult a Nagyváradi utcai járda

Csaknem 40 millió forintból készült el a Tókert egyik fő utcájának számító Nagyváradi utcán az új gyalogút.

Áldozó Tamás polgármester elmondta, a Tókertben már számos helyen végeztek a járdák rendbetételével, a hosszabb utcák közül már csak a Hatodik utca van hátra. - Úgy látjuk, hogy az elkészült új járdákat használják, meggyőződésünk, hogy a felújítások kapcsán az ingatlanok értéke is növekedett. Ráadásul az új gyalogutak könnyebben rendben tarthatók, gondoljunk csak például a hóeltakarításokra. A polgármester hozzátette, idén kevesebb pénz jutott járdaépítésre, mint tavaly, de így is két jelentős beruházásra került sor, a Nagyváradin kívül a város egyik legszebb utcáján, az Esterházy úton a korábban rendbetett szakasz ellenkező oldalán is új járda épül. A jövőbeni tervekben szerepel további tókerti járdák felújítása, gyalogátkelőhely építése az Ötödik utcán, illetve a Fiumei és a Nagyváradi utcákon a jobbkéz szabály megszüntetése.

Rádi Róbert, a kivitelező Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője a beruházás részleteit ismertette. Elmondta, a felújított járdaszakasz 1673 folyóméter hosszú, felületét tekintve 2008 négyzetméter. A csapadékos időjárás és egyéb megrendelések miatt rövid késéssel végeztek a beruházással az előre tervezetthez képest. A lakók magánberuházásaként több helyen megújultak a kapubeállók is, ez pedig plusz bevételt jelentett a társaság számára, mely gyakorlatilag önköltségi áron végezte el a beruházást, a korábbi évekhez hasonlóan - tudtuk meg az ügyvezetőtől.

A beruházást az önkormányzat saját forrásból finanszírozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.

2024. Április 13. 14:00, szombat | Helyi

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Pápa 800 éves történelmének jelképei lehetnének a belvárosi közlék, mai állapotuk azonban sokkal inkább arról árulkodik, mennyire nem becsülik ezeket a kis utcácskákat sem a városlakók, sem pedig a városvezetés - vélik a civilek.

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.

2024. Április 12. 13:48, péntek | Helyi

A kínai üzletek számíthatnak NAV ellenőrzésre Pápán