Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Október 17. 14:32, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Mindkét oldalon megújult a Nagyváradi utcai járda

Mindkét oldalon megújult a Nagyváradi utcai járda

Csaknem 40 millió forintból készült el a Tókert egyik fő utcájának számító Nagyváradi utcán az új gyalogút.

Áldozó Tamás polgármester elmondta, a Tókertben már számos helyen végeztek a járdák rendbetételével, a hosszabb utcák közül már csak a Hatodik utca van hátra. - Úgy látjuk, hogy az elkészült új járdákat használják, meggyőződésünk, hogy a felújítások kapcsán az ingatlanok értéke is növekedett. Ráadásul az új gyalogutak könnyebben rendben tarthatók, gondoljunk csak például a hóeltakarításokra. A polgármester hozzátette, idén kevesebb pénz jutott járdaépítésre, mint tavaly, de így is két jelentős beruházásra került sor, a Nagyváradin kívül a város egyik legszebb utcáján, az Esterházy úton a korábban rendbetett szakasz ellenkező oldalán is új járda épül. A jövőbeni tervekben szerepel további tókerti járdák felújítása, gyalogátkelőhely építése az Ötödik utcán, illetve a Fiumei és a Nagyváradi utcákon a jobbkéz szabály megszüntetése.

Rádi Róbert, a kivitelező Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője a beruházás részleteit ismertette. Elmondta, a felújított járdaszakasz 1673 folyóméter hosszú, felületét tekintve 2008 négyzetméter. A csapadékos időjárás és egyéb megrendelések miatt rövid késéssel végeztek a beruházással az előre tervezetthez képest. A lakók magánberuházásaként több helyen megújultak a kapubeállók is, ez pedig plusz bevételt jelentett a társaság számára, mely gyakorlatilag önköltségi áron végezte el a beruházást, a korábbi évekhez hasonlóan - tudtuk meg az ügyvezetőtől.

A beruházást az önkormányzat saját forrásból finanszírozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.