Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2016. Október 17. 14:32, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Mindkét oldalon megújult a Nagyváradi utcai járda

Mindkét oldalon megújult a Nagyváradi utcai járda

Csaknem 40 millió forintból készült el a Tókert egyik fő utcájának számító Nagyváradi utcán az új gyalogút.

Áldozó Tamás polgármester elmondta, a Tókertben már számos helyen végeztek a járdák rendbetételével, a hosszabb utcák közül már csak a Hatodik utca van hátra. - Úgy látjuk, hogy az elkészült új járdákat használják, meggyőződésünk, hogy a felújítások kapcsán az ingatlanok értéke is növekedett. Ráadásul az új gyalogutak könnyebben rendben tarthatók, gondoljunk csak például a hóeltakarításokra. A polgármester hozzátette, idén kevesebb pénz jutott járdaépítésre, mint tavaly, de így is két jelentős beruházásra került sor, a Nagyváradin kívül a város egyik legszebb utcáján, az Esterházy úton a korábban rendbetett szakasz ellenkező oldalán is új járda épül. A jövőbeni tervekben szerepel további tókerti járdák felújítása, gyalogátkelőhely építése az Ötödik utcán, illetve a Fiumei és a Nagyváradi utcákon a jobbkéz szabály megszüntetése.

Rádi Róbert, a kivitelező Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője a beruházás részleteit ismertette. Elmondta, a felújított járdaszakasz 1673 folyóméter hosszú, felületét tekintve 2008 négyzetméter. A csapadékos időjárás és egyéb megrendelések miatt rövid késéssel végeztek a beruházással az előre tervezetthez képest. A lakók magánberuházásaként több helyen megújultak a kapubeállók is, ez pedig plusz bevételt jelentett a társaság számára, mely gyakorlatilag önköltségi áron végezte el a beruházást, a korábbi évekhez hasonlóan - tudtuk meg az ügyvezetőtől.

A beruházást az önkormányzat saját forrásból finanszírozta.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 09:55, hétfő | Helyi

4 óra alatt 9 ittas sofőr Pápán

A Pápai Rendőrkapitányság tegnap délelőtti közlekedési akciója során 4 óra alatt 9 ittas járművezetőt szűrtek ki az egyenruhások a forgalomból.

2023. Május 28. 12:17, vasárnap | Helyi

Eldőlt: Ezüstérmes a Perutz!

Sümegen győzött 4:2 arányban a Pápa, amely így a Veszprém vármegyei első osztály második helyén végzett.

2023. Május 28. 11:22, vasárnap | Helyi

Egy napra ma minden gyermek tűzoltó lehet

Gyermeknap alkalmából kedveskedtek a családoknak a lánglovagok, akik május 28-án betekintést engedtek a laktanya életébe.

2023. Május 27. 21:38, szombat | Helyi

A háborúellenes Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékezete