Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2012. Július 26. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Mindent visznek az euróövezeti hírek

Mindent visznek az euróövezeti hírek

Mégsem volt elég a tegnap hajnali kínai hír arra, hogy megállítsa az esést legfeljebb ideig óráig.

Ha nem is szabadesésben de erősen lejtőn maradtak a piacok ma reggelre is. Mondhatunk bármit, gyakorlatilag teljesen biztosnak tűnik, hogy Spanyolországot ki kell menteni a bajból és minden bizonnyal így lesz ez Olaszországgal is.

A legfrissebb hírek szerint közben a görögöknek sem elég az eddigi pénz. Ennyi pénz pedig nincsen a mentőcsomagokra, ez is világos. Hogy az esetleges újabb jegybanki pénznyomdák meg tudnák-e állítani az esést vagy a kormányoknak kell szembenézni a katasztrófával nem egyértelmű ebben a pillanatban. Közben a spanyol aggodalmak miatt az olasz kötvénypiaci hozamok is emelkedni kezdtek, ami azt jelzi, hogy a befektetők nem tudják szétválasztani a két ország válságkezelési módszereit. A kétéves olasz kötvényhozam tegnap 5 százalék fölé emelkedett.

A spanyol tartományok sorban jelentkeznek a központi kormányzatnál pénzügyi segítségért, nem tudják újrafinanszírozni idén lejáró adósságukat, miközben a spanyol államnak egyelőre csak bankmentésre van mentőcsomagja, és saját adósságfinanszírozása is kétséges. Angela Gurria, az EKB főtitkára azt mondta, a központi banknak további lépéseket kell tennie a problémák megoldása érdekében. Úgy véli, Spanyolország helyzetén az javíthat, ha az EKB ismét állampapírokat vásárolna.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 09. 06:12, csütörtök | Külföld

Meghaladta a hárommilliót a fertőzöttek száma az Egyesült Államokban

Meghaladta a hárommilliót a koronavírus-fertőzöttek száma az Egyesült Államokban, és a járvány már több mint 131 ezer emberéletét követelt - közölte szerdán a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház.

2020. Július 08. 17:09, szerda | Külföld

Francia miniszterelnök: Nem lesz újabb karantén

Az új francia miniszterelnök, Jean Castex kizárta annak a lehetőségét, hogy ismét általános karantént vezet be a kormány, ha újból erőre kap a koronavírus-járvány Franciaországban.

2020. Július 08. 11:03, szerda | Külföld

Konténerekbe rejtett kínzókamrákra és börtöncellákra bukkant a holland rendőrség

Konténerekben kialakított, rejtett börtöncellákat, illetve kínzókamrákat fedezett fel a holland rendőrség egy raktárban a belga határ közelében fekvő Wouwse Plantage településen

2020. Július 08. 09:05, szerda | Külföld

Egy második hullám súlyosan érintheti az európai gazdaságot

Ha a koronavírus-járvány esetleges második hulláma az elsőhöz hasonló mértékű visszaesést jelentene, az nagyon súlyosan érintené az európai gazdaságot - hangsúlyozta Halmai Péter közgazdász az M1 kedd esti műsorában.