Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 18. 09:47, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Mindent megnyertek a pápai lánglovagok a megyei tűzoltóversenyen

Mindent megnyertek a pápai lánglovagok a megyei tűzoltóversenyen

Igazi presztizsküzdelem a megye tűzoltó-parancsnokságai között a megyei sportverseny, melyen kimagasló eredményt értek el a pápai tűzoltók mind csapatban, mind pedig egyéniben.

Csütörtökön rendezte meg a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a 2018. évi II. fokozatú Megyei Tűzoltó Sportversenyét, ahol mind a hat hivatásos tűzoltó-parancsnokság képviseltette magát.

A tekintélyes múltra visszatekintő szakmai verseny presztízse folyamatosan nőtt az idők során, amelynek köszönhetően rendre egy nagyon komolyan felkészült csapatokból álló versenyzőgárda méri össze erejét.

A Veszprémben található Schönherz sporttelep által nyújtott kiváló sportkörnyezetben a csapatok összesen három versenyszámban mérték össze felkészültségüket és erejüket. Elsőként egy százméteres akadálypályán futottak versenyt az idővel a résztvevők, majd kismotorfecskendő szerelés és kötött sugárral történő célba lövés következett. A versenyszámok sorát végül a négyszer százméteres váltófutás zárta.

A verseny az idei évben is kiélezett volt, nagy izgalmak közepette születtek meg az eredmények. Idén túlzás nélkül kijelenthető, hogy a pápai hivatásos tűzoltó-parancsnokság tarolt az eredményhirdetésen, ugyanis az összesített versenyben elért első hely mellé jó néhány egyéni címet is átvehettek a pápai versenyzők Dányi Béla tű. dandártábornok, megyei igazgatótól. A pápai csapat mögött összetett második helyen a veszprémi, míg a harmadik helyen a korábbi győztes ajkai csapat végzett.

Csillag István a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője gratulált a kiemelkedően teljesítő pápai csapatnak és az egyéniben is élen végző Schvetz Sándornak. A száz méteres akadálypályán legjobb idővel célba érő főtörzsőrmestertől megtudtuk, a Bázisrepülőtéren készült fel a versenyre, mely komoly küzdelmet hozott, de végül sikerült neki a legjobb idővel célba érni.

A nyolcfős pápai csapat kapitánya, Sós Balázs főhadnagy köszönetet mondott a Bázisrepülőtérnek, hogy biztosította számukra a felkészülés helyszínét, illetve Csillag István kirendeltségvezetőnek és Horváth Sándor tűzoltóparancsnoknak, hogy végig támogatták a csapatot és a helyszínen is szurkoltak a versenyen. Mint mondta, a csapat minden tagja a szívét-lelkét kitette mind a felkészülés, mind pedig a verseny során és ennek köszönhető ez a szép eredmény.

A százméteres akadályfutás egyéni eredményei:
1. Schvetz Sándor tű. főtörzsőrmester
2. Németh Gergő tű. őrmester
3. Békefi Tamás tű. főtörzsőrmester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.