Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. December 18. 11:35, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Minden várakozást felülmúlt a Pápai Polgárok cipősdoboz akciója

Minden várakozást felülmúlt a Pápai Polgárok cipősdoboz akciója

Csaknem 250 pápai és környékbeli gyermek karácsonya lehet boldogabb az adománygyűjtő akciónak, de legfőképpen a nagylelkű adományozóknak köszönhetően.

A magukat "Pápai Polgároknak" nevező civilek, a belvárosi közbiztonság és köztisztaság helyzetének javításáért folytatott akciójuk sikerén és támogatottságának mértékén felbuzdulva, adománygyűjtő akcióba kezdtek az ünnep közeledtével. Már a cipősdoboz-gyűjtő kampány meghirdetését követően elkezdtek érkezni a szépen becsomagolt ajándékdobozok, amelyek egészen az utolsó pillanatig gyűltek, komoly logisztikai kihívás elé állítva a szervezőket.

Az elmúlt héten a Pápa környéki családokat támogató Család és Gyermekjóléti Szolgálatnak már mintegy 60 darab ajándékdobozt elszállítottak, amelyek átnézést követően kerülnek a rászoruló családokhoz, a mai napon pedig az ESZI munkatársai számára vitték el a maradék, körülbelül 170 darab cipősdobozt, amelyeket a szekemberek a pápai rászorulókhoz fogják eljuttatni.

Mógor-Gyurján Esztertől, a Pápai Polgárok egyik tagjától megtudtuk, maguk sem számítottak ennyi dobozra, végül az elszállításukhoz is segítséget kellett kérniük, élve a Kuni Fuvar nagylelkű felajánlásának lehetőségével, hiszen több személyautóban sem fértek volna el a dobozok.

- Rendkívül hálásak vagyunk az emberek önzetlenségéért. A dobozok átnézésekor megannyi személyes történetet ismerhettünk meg, igazán megható pillanatok voltak. Ma reggel pedig egy csapat kisiskolás hozott be még az utolsó pillanatban dobozokat, tételesen felsorolták, hogy melyikben mi található, és hogy mennyire örülnek, hogy a korábbi kedvenc játékaikkal ezután más fog tudni játszani - mondta el Eszter, aki megígérte, folytatják és ha minden jól megy, akkor jövőre is megszervezik a cipősdoboz kampányt.

Eszter köszönetet mondott mindazoknak, akik nagylelkűen felajánlást tettek, és azoknak is, akik egyéb módon támogatták a kezdeményezést, kiemelve a Nátus Másoldát, a Tündesign-t, a Pápa és Környéke Szuperinfót, az InfoPápa.hu-t, a Borháló pápai üzletét, és a Vitafit Éttermet.

Szalainé Tihanyi Andrea köszönetet mondott a civilek kezdeményézésért. Az ESZI igazgatója elmondta, a Pápai Polgárok által gyűjtött mennyiség meghaladja az hozzájuk minden egyéb módon eljutott cipősdobozok számát, ráadásul nagyon igényesen becsomagolt dobozokról van szó, amelyek átnézést követően kerülnek ki a rászoruló családokhoz - mondta el Andrea, hozzátéve, bőven lesz tehát munkájuk, de mindez édes teher számukra, hiszen nagyon hálásak azért, hogy ennek az összefogásnak köszönhetőn sok-sok család karácsonya válik szebbé, mivel sajnálatos módos sokan vannak olyanok, akiknek egyedül ezek a dobozok kerülnek a fa alá Szenteste.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.