Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Október 30. 16:17, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Minden eddiginél többen pályáztak a Magyarország 365 fotópályázatra

Minden eddiginél többen pályáztak a Magyarország 365 fotópályázatra

Lezárult az idei Magyarország 365 fotópályázat és új rekordot döntött: 6500 pályázó csaknem 37 ezer képet küldött be - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szombaton az MTI-vel.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közleményben azt írta, hogy a szakmai zsűri már meg is kezdte a pályázatok értékelését.

A tájékoztatás szerint három kategóriában lehetett pályázni: természet és táj, épített és tárgyi örökség, életképek. A zsűri mindhárom kategóriában értékes díjakat oszt ki, a legjobb alkotások közönségszavazáson is részt vesznek - tették hozzá.

A díjátadó várhatóan decemberben lesz és album is készül, benne 365 képpel, amelyek "mind azt bizonyítják, hogy jó helyen, szép országban élünk" - tartalmazza a közlemény.

Dömötör Csaba szerint a kiemelt érdeklődés azt jelzi, hogy a Magyarország 365 fotópályázat ismert és elismert kezdeményezéssé vált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk