Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. November 08. 15:03, péntek | PR

Minden, ami egy őszi kempingezéshez kell

Minden, ami egy őszi kempingezéshez kell

Gondoltad volna, hogy a kemping időszak ősszel kezdődik igazán? Sokaknak a nyár szól a kempingezésről a vízpart mellett, pedig ősszel lehet igazán nagyokat kirándulni, élvezni a tájat és feltöltődni.

Ráadásul sokkal, sokkal kevesebb ember turistáskodik már ilyenkor. Ezért annyi a teendő, hogy azt érdemes átgondolni, hogy lakóautóval vágsz-e neki a nagy kalandnak, vagy egy kemping felszereléssel szeretnéd túlélni a nagy kalandot? Bármelyikre is essen a választás, az utazást meg kell tervezni!
Előrelátó tervezés
Az útvonal megtervezése nagyon fontos. Ismered a határaidat, tudod, mennyit bírsz menni egy nap, ezalapján már egyértelmű, hogy hol tudsz majd pihenőt tartani, illetve az éjszakát eltölteni. Akár egy erdei faházat szeretnél kibérelni, akár a sátrazás mellett döntesz, szükséged lesz egy minimális túlélő felszerelésre, azaz egy jól összeállított kemping felszerelésekre.

Amellett, hogy ismered a határaidat, tartsd is őket tiszteletben, főleg, ha nem egyedül vágsz neki az útnak. Aztán fontos az időjárást is figyelembe venni, hiszen ez nagyban segítheti, de meg is keserítheti az aktív pihenést. Mindig legyen olyan valaki otthon, aki tudja, hogy merre jársz, ismeri az útvonaladat, így ha segítségre szorulnál, akkor tudod, hogy kihez fordulj. Térkép is mindenképp legyen nálad, nem árt egy iránytű sem, mert nem biztos, hogy az okostelefon mindig segítedre lesz.
Amire mindenképp szükséged lesz
Ahhoz, hogy felkészülten vágj neki a kalandnak, gondoskodj arról, hogy kibírd azt. Azaz legyen nálad elég innivaló, ennivaló és bicska a túrázáshoz és a kempingezéshez. A kulacsot ivókutakból újra megtöltheted, a tízórait, ebédet, uzsonnát pedig porciózd ki mielőtt túrázni mész.

A kemping felszerelések közé tartozik persze a kerti grillező vagy gázfőző is. A kempinghelyre felállítod ezeket, és este szépen meg lehet sütögetni rajtuk a finomságokat. Ezért kelleni fog egy-két főzőedény és persze egy hűtőtáska is. Napközben lehet egyet kirándulni, este a tábortűz mellett összegyűlve beszélgetni, miközben sül a hús meg a zöldség. Egy felelős kempingező mindig gondoskodik a maga által termelt szemétről, szóval erre mindig figyelj, ne hagyj magad után hulladékot sehol sem!

Valamint állíts össze egy alap elsősegélycsomagot, rakj bele fájdalomcsillapítót, valamint csípésre és allergiás reakcióra való készítményt (például antihisztamint) és kullancseltávolítót.
A kényelmi faktor
Aki kempingezni megy, annak nem elsődleges szempont, hogy luxus körülmények között pihenjen, de attól még szükséges egy minimális komfort szint a rekreációhoz. Ebben például sokat segíthet egy függőágy, egy meleg hálózsák, felfújható matrac az alváshoz, de az is, hogy láss a sötétben, például egy fejlámpa segítségével.

Már csak az a kérdés, hogy mindezeket a kemping felszereléseket hogyan fogod szállítani, cipelni magaddal... Lakóautóval? Autóval? Esetleg kézben?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.