Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Szeptember 21. 12:47, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Milyen világítás legyen a garázsban?

Milyen világítás legyen a garázsban?

A garázs lakásunk fontos melléképülete lehet, mely gyakran nemcsak az autó hálószobája, hanem barkácsolási tevékenységeink helyszíne is lehet.

Éppen ezért fontos, hogy ne csak irányfényeket építsünk be, hanem erős világítás legyen, amely a biztonságos munkavégzést is elősegíti. Számtalan típusú fényforrás és lámpatest használható a garázsban, amely egy ablaktalan helyiség, ezért fontos a megfelelő világítás biztosítása.

Mivel típusú fényforrással világítsunk?

A fényforrások között legismertebb a halogén izzó, amelyet néhány száz forintért a sarki boltban is megvásárolhatunk. A körte formájú, átlátszó burás izzók magas energiafogyasztásúak és működés közben nagyon melegszenek, ráadásul az üveg anyag miatt törékenyek is, ezért garázsban nem igazán használják ezt a típusú fényforrást.

A kompakt fénycsövek is kedveltek a garázsok és pincék, melléképületek, műhelyek megvilágításakor. A hagyományos izzóknál jóval kevesebbet fogyasztanak, viszont csak úgy érdemes felkapcsolni őket, ha azt követően több óra hosszán keresztül világítunk vele – ugyanis a fénycső érzékeny a fel-le kapcsolgatásra, ami miatt hamarabb elhasználódik.

A LED technológia hódít a világítástechnika területén. Az alacsony áramfogyasztású fényforrások mindenféle típusban megtalálhatóak. A LED izzó a hagyományos izzók cseréjét hivatott szolgálni, segítségükkel a fali lámpát és a mennyezeti csillárt is energiatakarékosabbá tehetjük. A LED szalag vonalfények kialakításához tökéletes, mellyel a kis belmagasságú garázsokban is egyszerűen kiépíthető erős fény. A hosszúkás LED armatúrák és a csarnokvilágító lámpák műhelyek, nagy belmagasságú terekben is nagyon jól alkalmazható.

Milyen dolgunk akadhat a garázsban?

A garázs elsősorban az autó lakása. Alapvető tehát, hogy legalább az autó tartozékait és az autó ápolásához szükséges eszközöket eltárolhassuk benne. Ezeket leginkább a megfelelő mennyezeti megvilágítással is áttekinthetővé tehetjük.

Kerti szerszámok, gyerekjátékok, fitness holmik, barkácseszközök is gyakran a garázsban tárolódnak el. A plafonról érkező fényeket helyezzük el úgy, hogy fénysugara a szekrénybelsőket is megvilágíthassa. Így rögtön megtalálhatjuk, amire szükségünk van.

Ha műhelyasztal is van a garázsban vagy a pincében, akkor célszerű valamilyen helyi világítást is kiépíteni az asztal fölé. Ehhez is megfelelő lehet az oldalfalra szerelt ledsor, de egy karos asztali lámpa is megteszi.

Az ANRO LED világítás webáruház ütésálló lámpát javasol a garázsba, az esetlegesen előforduló mechanikai behatások kivédéséhez. A LED-es por- és páramentes armatúrák nemcsak esztétikus és modern megjelenésű lámpák, alkalmazásukkal kiválthatjuk a régebbi rácsos hajólámpákat.

LED lámpa a garázsba is

A megfelelő garázsvilágító lámpa olyan, amely eleget tesz a biztonság és a mindennapos kényelmes használat szempontjainak is. Mindemellett egyéni ízlésünknek és igényünknek is eleget tesz. A LED lámpák hatalmas választékában biztosan megtaláljuk azt a típust, amely nem csak energiatakarékos, hanem dekoratív és kellően strapabíró is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből