Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 11. 14:29, hétfő | Kék hírek
Forrás: HírTV

Milliárdos átverés hamis bankgaranciákkal

Milliárdos átverés hamis bankgaranciákkal

Százmilliós tételben vásárolt hitelben - hamis bankgaranciák felhasználásával - gabonát egy gazdasági társaságtól egy csaló.

A csalót néhány napos nyomozás után elfogtak a BRFK gazdaságvédelmi nyomozói. A csalással megszerzett gabona egy részét megtalálták és lefoglalták.

A rászedett gazdasági társaság vezetője tett feljelentést a rendőrségen a csalási ügyben. A csaló június 15-én ajánlatot tett a cégnek több mint egymilliárd forint értékű búza megvásárlására. Hitelképességét a vállalkozó bankgaranciákkal igazolta. Több százmillió forint értékben szállított már el búzát, mikor a bankgaranciákról kiderült, hogy hamisak.

A feljelentést követően megkezdett nyomozás során néhány nap alatt sikerült azonosítani a csalót. A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi nyomozói elfogták a férfit, majd őrizetbe vették. A csalási ügy gyanúsítottja már előzetes letartóztatásban van. A csalással megszerzett búza egy része megkerült, két feldolgozóüzemben foglalták le a nyomozók. (rá)

HavariaPress

Címkék: csaló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.