Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Július 10. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Milliárdokkal növekszik az uniós agrártámogatás

Milliárdokkal növekszik az uniós agrártámogatás

A Magyarországra jutó uniós agrártámogatások 1,9 milliárd euróval (587 milliárd forinttal) nőnek a 2014 és 2020 közötti időszakban, ezen belül elsősorban a közvetlen támogatások összege emelkedik - hangsúlyozta az agrárgazdaságért felelős államtitkár szerdán egy ceglédi rendezvényen.

Czerván György, aki a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Gyümölcstermesztési Kutatóintézetének kutatóállomásán, egy kajszibarackkal foglalkozó tanácskozáson beszélt az agrárgazdaság helyzetéről, elmondta, az új uniós pénzügyi ciklusban évente 1,27 milliárd euró közvetlen támogatás jut Magyarországnak.

Kitért arra is, hogy - a gazdák által kedvelt - termeléshez kötött támogatások lehetősége bővül. Az előző hét évben, termeléshez kötötten a közvetlen támogatás 3,5 százalékát lehetett kifizetni, az új időszakban már 13 plusz 2 százalékát. A 13 százalék mintegy 191 millió eurót jelent évente, ebből a zöldség-gyümölcs ágazat is kap, így a kajszibaracknak is juthat - tette hozzá. (A plusz 2 százalék címkézetten a fehérjenövényeknél fizethető.)

A rendezvényen kutatók, szakemberek és termelők tanácskoztak a kajszibarack helyzetéről, termesztéséről, valamint a tapasztalatokról és a kilátásokról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.