Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 17. 07:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Milliárdokért ad el MiG-eket a Honvédség

Milliárdokért ad el MiG-eket a Honvédség

Külön eljárással vélhetőleg még ebben az évben értékesítik a Magyar Honvédség MiG–29-es vadászgépeit.

Lapértesülés szerint huszonnégy orosz harcászati repülőgépet adnak el, de az eszközök áráról a szaktárca csak az eljárás lefolytatása után tud nyilatkozni.

Hadrendből kivont MiG–29-es típusú vadászgépeit még az idén szeretné értékesíteni a Honvédelmi Minisztérium (HM) – tudta meg a Magyar Nemzet című napilap. Az ügylet lebonyolítása azért sürgető, mert az érvényben lévő költségvetési törvény szerint ebben az évben még a HM és nem az MNV Zrt. bevételeit növelhetnék az eladásból befolyt összeggel. Huszonnégy orosz harcászati repülőgépet adnának el, amire külön eljárást folytat le a minisztérium. A szaktárca ezért még nem nyilatkozik az értékesítés körülményeiről, az esetleg fennálló kizárólagos közvetítői jogokról, a szóba jöhető vevőkről és célországokról. Vagyis csak az eljárás után tudják megmondani, hogy kik veszik meg, és mely országba szállítják a vadászgépeket.

A lap azt írja: vélhetőleg azonban az üzletbe beleszólása lesz Oroszországnak is, hiszen a gépek az orosz államadósság fejében kerültek a Magyar Honvédséghez, eladásukhoz tehát reexportengedélyt kell kérni a gyártóktól. Feltehetőleg bejelentkeznek majd a gépekre magyar közvetítőcégek is, amelyek jó kapcsolatokat ápolnak az oroszokkal, és tárgyalási joggal rendelkeznek a gyártó RSZK MiG-gel vagy az Oroszország legnagyobb fegyverkereskedő társaságának számító Roszoboronexporttal – írja a szombati Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.


OrientPress Hírügynökség
Kép: honvedelem.hu

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére