Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Február 04. 09:17, szerda | Helyi sport
Forrás: Papa-ma.hu

Mihályfi Ákos Eb harmadik!

Mihályfi Ákos Eb harmadik!

Január 21-25. között a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség Portugáliában rendezte meg Európa-bajnokságát.

A kontinensviadalra komoly mezőny gyűlt össze, hiszen a különböző kategóriákban összesen 3340 nevezést regisztráltak a szervezők. A -100 kilogrammos mezőnyben egyedüli pápaiként Mihályfi Ákos is ott volt, aki a lila övesek között negyedik Európa-bajnokságán harmadik éremszerzésére készült. Ákos már tavaly októberben megkezdte a felkészülést, étrendet váltott, napi szinten keményen készült. A paleo étrend (cukormentes, lisztmentes, tejmentes táplálkozás) meg is hozta a várt hatást, hiszen itthon hozta is a versenyzéshez szükséges tömeget, sajnos a karácsonyi időszak és a repülőút miatt felszaladt pár kiló, így a versenyző Lisszabonban kemény koplalásba és edzésbe kezdett, hogy a mérlegelésre eltűnjön az a plusz három kiló.
- A súlycsoportom megmérettetése előtti napon elmentem futni, vacsorára csak egy citromot ettem, de másnap délelőtt még mindig plusz két kilogrammot mutatott a mérleg – emlékezett vissza a sportoló. Akkor fejben kicsit feladtam a bajnokságot, szerencsére a barátok csapattársak biztattak, így folytattam a fogyasztást. Több ruhát is magamra húztam, amikben óránként mozogtam 15-20 percet, melynek köszönhetően a mérlegelésnél a súlyhatár legtetejére nem kevés energiaveszteséggel pont 100,5 kilogrammal bemérlegeltem. A kategóriánkba hatan neveztek, először a négy közé kerülésért léptem szőnyegre, melyet viszonylag hamar, fojtással meg is nyertem. A döntőbe jutásért taktikusabban próbáltam kivitelezni a mérkőzést, sajnos azonban ütemet tévesztettem, magamra engedtem az ellenfelet. Megállították a mérkőzést és a bíró ponttal együtt egy olyan oldalsó pozícióban állította be a folytatást, ahonnan viszont az ellenfél nem mozdult, hiába volt passzív az ellenfelem, nem sikerült fordítanom, pontozással kikaptam. Ismét a bronzéremmel gazdagodtam, ami ismerve a mezőnyt számomra fényesen csillog.
Mihályfi Ákos elmondta, legközelebb a München Openen vesz részt, és amennyiben a támogatók jóvoltából az anyagi háttér biztosított lesz, április 22-én Abu Dhabiba utazik, ahol a Pro világbajnokságot rendezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.