Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Október 05. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Migrént okozhat a szőlő és füstölt hús is

Migrént okozhat a szőlő és füstölt hús is

A fejfájós és migrénes betegek sokszor nem is tudják, mi okozza fejfájásukat, pedig néhány élelmiszer lehet a bűnbak. Ezeket gyűjtötte össze ezúttal a Fox News.

Ilyen például a szőlő, amely C-vitaminban és rostokban gazdag. Ugyanakkor tartalmaz egy tiramin nevű összetevőt, amely a természetben előforduló aminosav, ami az ételekben a fehérje lebomlásával alakul ki.

A tiramin vérnyomás-emelkedést okozhat és fejfájást válthat ki egyes embereknél. Amennyiben azt tapasztalja, hogy ez Önnél is előfordul, úgy a következő élelmiszereket kell kerülnie:
- füstölt vagy pácolt húsok
- érlelt sajtok
- citrusfélék
- savanyú káposzta
- szójaszósz
- vörösbor
- és bizonyos sörök.

A kutatások azt mutatják, hogy a vörös szőlő negatív hatással lehet bizonyos antidepresszánsokra. Ezért az ilyen készítményt használó betegek mindenképpen egyeztessenek orvosukkal étkezési szokásaikról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.