Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 21. 09:01, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

MiG-21 emlékmű - Hamarosan a gép is a helyére kerül

MiG-21 emlékmű - Hamarosan a gép is a helyére kerül

Nagy Szabolcs, az emlékmű kivitelezését végző cég ügyvezetője posztolt a közösségi oldalon.

A bejegyzés szerint a Bázisrepülőtér hangárjában jártak a cég szakemberei, ahol a szépen felújított vadászgépre szerelték fel azt a vasszerkezetet, amellyel rögzítik majd a beton talapzatra. Egyre közelebb van tehát az építkezés leglátványosabb munkafázisa, amikor a helyére emelik a MiG-et.

Mint ismeretes, az emlékmű létesítésének gondolatától közösen, együtt dolgozik a pápai önkormányzat és a Magyar Honvédség. Utóbbi a vadászgépet biztosította, gondoskodott annak felújításáról, hogy kiállítható legyen és a Pápára szállítást is ők vállalták. A város feladata volt a terület megszerzése, az emlékmű megterveztetése és megépíttetése, ennek költségei meghaladják 30 millió forintot, amit az önkormányzat saját költségvetéséből biztosít.

Az emlékmű építése augusztus elsején kezdődött, elsőként 25 tonna betont helyeztek el a föld alatt, erre építették fel a vasbeton tartószerkezetet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.