Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2018. November 21. 09:01, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

MiG-21 emlékmű - Hamarosan a gép is a helyére kerül

MiG-21 emlékmű - Hamarosan a gép is a helyére kerül

Nagy Szabolcs, az emlékmű kivitelezését végző cég ügyvezetője posztolt a közösségi oldalon.

A bejegyzés szerint a Bázisrepülőtér hangárjában jártak a cég szakemberei, ahol a szépen felújított vadászgépre szerelték fel azt a vasszerkezetet, amellyel rögzítik majd a beton talapzatra. Egyre közelebb van tehát az építkezés leglátványosabb munkafázisa, amikor a helyére emelik a MiG-et.

Mint ismeretes, az emlékmű létesítésének gondolatától közösen, együtt dolgozik a pápai önkormányzat és a Magyar Honvédség. Utóbbi a vadászgépet biztosította, gondoskodott annak felújításáról, hogy kiállítható legyen és a Pápára szállítást is ők vállalták. A város feladata volt a terület megszerzése, az emlékmű megterveztetése és megépíttetése, ennek költségei meghaladják 30 millió forintot, amit az önkormányzat saját költségvetéséből biztosít.

Az emlékmű építése augusztus elsején kezdődött, elsőként 25 tonna betont helyeztek el a föld alatt, erre építették fel a vasbeton tartószerkezetet.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 02. 09:23, péntek | Helyi

A pápai rendőrök jelenlétében rúgta le egy autó visszapillantó tükrét

Volt párjával keveredett nézeteltérésbe, a rendőrök próbálták őket megnyugtatni, ám a férfi dühében mégis lerúgta egy autó visszapillantó tükrét.

2023. Június 01. 14:58, csütörtök | Helyi

Változik a Perutz osztályozó mérkőzésének időpontja!

Fél órával korábban csap össze egymással a pápai és a gyöngyösi együttes, az NB III-as tagságért.