Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Május 24. 11:48, kedd | PR
Forrás: (x)

Miért érdemes LED szalagokat használni? Íme 4 előny!

Miért érdemes LED szalagokat használni? Íme 4 előny!

Végre elérkezett a tavasz, és vele együtt a jó idő – ez azt is jelenti, hogy teljes erővel beindulnak a szabadtéri tevékenységek.

Mindemellett ez az a szezon is, amikor sokan elkezdik felújítani és karbantartani ingatlanjaikat. A modern korban a legtöbb ember egyik kedvenc választása otthonuk feldíszítésére a különféle LED szalagok: mutatjuk, miért.

Mi is pontosan a LED szalag?

A LED szalag világítást legegyszerűbben úgy lehet szemléltetni, mint egy lámpakötelet – ez valójában egy hosszú, rugalmas áramköri lap, amely fénykibocsátó diódákat tartalmaz. Az ilyen típusú fényforrás roppant népszerű mind kiemelő, mind dekorációs megvilágítás gyanánt. Egész évben használhatjuk akár az ünnepek alkalmával, akár a mindennapok során. A LED szalag legnagyobb előnyei:

Energiatakarékos

A LED technológiás izzók 75%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos fényforrások. Ennek ellenére ugyanolyan minőségi és mennyiségű világítást biztosítanak. A hatékonyságuknak az oka, hogy az energia nagy részét kizárólag fény előállítására használják fel ahelyett, hogy hőt termelnének. A fényt kibocsátó LED diódák ráadásul mindössze pár mm nagyságúak, így a gyártásuk során kevesebb károsanyag keletkezik.

Számtalan variációs lehetőség

Ami a LED szalagok elhelyezését illeti - lehetőségeink számának csak a képzeletünk szabhat határt! Akár egy nagyobb területet szeretnénk megvilágítani, akár egy kollégiumi szobát vagy a teraszt, az öntapadós és rugalmas LED szalagfényeket egy jól irányzott mozdulattal a kívánt helyre rakhatjuk. A színes változatokkal pedig még hangulatosabb hatás érhető el. Tipp: a Union Knights a szivárvány összes színében pompázó minőségi RGB LED szalagokat kínál, amelyek távirányítóval kényelmesen vezérelhetők.

Hosszú élettartam

A LED szalagok élettartama nem években, hanem évtizedekben mérhető, miután 40-50.000 órát is gond nélkül képesek akár folyamatosan üzemelni minden probléma nélkül. Hosszú használat után a kibocsátott fény kezd halványulni – így jelzi a LED szalag, hogy élete végéhez közeledik.

Nem melegszik fel

A hagyományos fényforrásokhoz képest a LED szalaglámpák sokkal kevesebb hőt termelnek. Mivel nem melegszenek annyira fel, így biztonságosan kezelhető – nyugodtan bekapcsolva hagyhatjuk éjszakára, nem fogjuk megégetni vele ujjainkat, ha hozzáérünk. Ezek a fényforrások ezért otthonunk fényárba borítása mellett ideálisak különféle szabadtéri tevékenységhez is, pl. kempingezéshez (ha megfelelő IP védettséggel rendelkezik).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.