Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Március 09. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Miért állapodott meg a kormánnyal a Magyar Telekom?

Miért állapodott meg a kormánnyal a Magyar Telekom?

A Magyar Telekom vezérigazgatója nem kommentálta a Deutsche Banknak azt a várakozását, miszerint jövőre sem fizet majd a cég osztalékot a részvényeseinek. Christopher Mattheisen a Gazdasági Rádiónak azt viszont elmondta, hogy mit remélnek a kormánnyal kötött partnerségi megállapodástól.

Különadók után együttműködés?

Február végén jelentette be a kormány, hogy partnerségi együttműködési megállapodást köt a Magyar Telekom Nyrt-vel.

Christopher Mattheisen a Gazdasági Rádió Nap Vendége című műsorában elmondta, tavaly 30 milliárd forint különadót fizettek, de tisztában voltak azzal, hogy valamilyen formában hozzá kell járulniuk a tehervállaláshoz - a kiszámíthatósággal azonban voltak problémáik. 'Lehet kiszámíthatóan intézkedni és lehet kevésbé kiszámíthatóan intézkedni” – jegyezte meg.

Nem tudni, meddig marad a különadó

Az együttműködési megállapodás tartalmáról azt mondta, ezzel lehetővé válik, hogy 2018-ra minden magyar háztartásban elérhető legyen a szélessávú internet. (Az Európai Unió célkitűzései között ugyanis az szerepel, hogy 2020-ig mindenhol elérhető lesz a gyors, legalább 30 mbit/sec sebességű internet.)

A kormánnyal kötött megállapodásban ugyan nincs benne, hogy mikor vezetik ki a különadókat, viszont belefoglalták, hogy a kormány felülvizsgálja az adóztatási gyakorlatát és az iparági szabályozást. A vezérigazgató ezt jó jelnek tartja. 'Nem mindegy, hogy milyen feltételek mellett lehet beruházni. Nem csak Magyarországon, egész Európában probléma az iparág szabályozása” – mondta a vezérigazgató, hozzátéve, hajlandóak és képesek több száz milliárd forintot befektetni a hálózataikba, de csak jó feltételek mellett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.