Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 12. 07:19, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Michelisz a 7. körig állt az élen, de jött a galamb

Michelisz a 7. körig állt az élen, de jött a galamb

Michelisz Norbert a nyolcadik helyen zárta a túraautó-világbajnokság idénynyitó versenyének második futamát.

Az élről rajtoló magyar pilóta nagy küzdelemben a hetedik kör közepéig vissza tudta verni a nálánál érezhetően gyorsabb és erősebb autóban ülő riválisok támadását, aztán elütött egy galambot, aminek következtében eltört a jobb első felfüggesztése. Akkor fél körön belül négyen is megelőzték, később pedig még hárman, így meg kellett elégednie a nyolcadik hellyel. Wéber Gábor a 11. helyen végzett. Az első futamban Michelisz a 9., Wéber a 17. helyen zárt, mindkét versenyt a címvédő francia Yvan Muller nyerte meg.

1. futam

Michelisz Norbert a 9., Wéber Gábor pedig a 17. lett a túraautó-vb első, monzai versenyén. A futamot a világbajnoki címvédő Yvan Muller nyerte meg tavalyi második helyezett csapattársa, Robert Huff előtt, míg harmadikként az élről induló Gabriele Tarquini ért célba.

Michelisz a 10. pozícióból indulva a verseny elején feljött a 8. helyre, azután a Chevrolet gyári csapatában szereplő Alain Menu keményen támadta, és meg is tudta előzni.

A motorcsere miatt a rajtrács végére sorolt Wéber a jó rajtja után fokozatosan jött előre, de a hajrában összeütközött az egyik riválisával, így visszaesett a mezőny végére, és végül nem tudott célba érni.

2. futam

Michelisz nagyszerűen jött ki a rajtból, s amíg a Chevrolet három klasszisa, Yvan Muller, Robert Huff és Alain Menu egymással tusakodott a dobogó alsó fokáért a célegyenes végén, az első helyét megtartó magyar mögé ugyanott Tom Coronel tudott felzárkózni a második helyre. Egy kör megtételét követően Coronel komoly támadásba kezdett, a célegyenesben többször Michelisz mellé húzta az autóját, de a forduló az ívet jól és taktikusan tartó magyaré lett, aki őrizte vezető helyét. A Chevrolet triója eközben újfent dodzsemezett egyet egymással, ám mindhárman versenyben tartották autójukat, és még pozíciót sem veszettek.

Peregtek a körök, a címvédő francia Muller közben a második helyre előzte magát, de az onnan kiszorított Coronel visszavette tőle a helyet. Igaz, csak átmenetileg. A futam drámája a hetedik kör közepén jött el, akkor egy pályán totyogó galambnak nem volt ideje elreppenni Michelisz elől, így szegény pára ki is lehelte a lelkét. Mindez a magyar futamára is erősen kihatott – eltört a jobb első felfüggesztése, miután 240 km per órás sebességgel ütközött a galambbal. Ezzel el is szállt az esélye a futamgyőzelemre.

Előbb Muller, majd a kör végéig még a Coronel, Huff, Menu hármas is lehagyta a magyart. Ami addig hat és fél körön át egyiküknek sem sikerült, az fél kör alatt összejött négyüknek is. Annyit adjunk meg nekik: mind a négy autó, különösen a három Chevrolet lényegesen meggyőzőbb erővel tűnt ki.

A folytatásban Michelisz már az üldözőboly előtt, az ötödik pozíció megtartásáért dolgozott, de az erőfeszítéseit nem kísérte eredmény, újabb három pilóta ment el mellette a leintésig.

Wéber a 12. helyről indulva tudott előrébb lépni, de nem sokat, így lett végül tizenegyedik.

A következő versenyt Spanyolországban, azon belül is a valenciai pályán rendezik meg április elsején.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.