Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Augusztus 06. 13:54, hétfő | Belföld
Forrás: OS

Miből finanszírozzák a kormányzati luxusóvodákat?

Miből finanszírozzák a kormányzati luxusóvodákat?

Magyarország megújítása újabb mérföldkőhöz ért: míg a szegényebb szülőknek manapság megoldhatatlan gondot jelent a kisgyermekük nappali felügyeletének megfizetése, a kiemelt fizetésben részesülő kormánytisztviselők immár negyedáron járathatják csemetéiket luxusbölcsibe, luxusoviba. Csak remélni lehet, hogy nem a hátrányos helyzetű gyerekek keretéből.

Tegyük fel, hogy helyénvaló a 600 ezer mélyszegény család országában három luxusóvodát, és ugyanennyi luxusbölcsődét fenntartani a kormányzati tisztviselők gyermekeinek. Tegyük fel, hogy helyénvaló ezeket Budán, az átlaggyerekek számára elérhetetlen pluszellátásokkal és többletszolgáltatásokkal üzemeltetni.

De ha van undorítónak nevezhető intézkedése az Orbán-kormánynak (sajnos van…), akkor az az, hogy a kiemelt juttatások egész sorában részesülő állami alkalmazottak a szokásos költségtérítés negyedéért-ötödéért helyezhetik felügyelet alá kisgyermekeiket! Ez már nem csak igazságtalan az átlagos vagy az alatti, illetve semmilyen jövedelemmel nem rendelkező szülőkkel szemben, hanem mélyen megalázó is!

Ami a kivételezett szülőknek húsz, az az átlagembernek 80-90 ezer forintjába kerül(ne) havonta. Már ha Magyarországon a Fidesz által támogatott felső középosztály tagjait leszámítva még lenne, aki egy ekkora összeget havi szinten ki volna képes gazdálkodni. Emlékeztetőül: a 90 ezer majdnem a duplája annak a 47 ezer forintnak, mint amennyiből a kormánypártok szerint meg lehet élni…

Mellesleg a három intézményt fenntartó Humán-Jövő Kft. "véletlenül" ugyanaz a cég, mint amelyik az Erzsébet Program keretében a hátrányos helyzetű gyerekek nyári nyaraltatását is végzi. Őszintén reméljük, hogy hamarosan megnyugtató kormányzati cáfolatot olvashatunk arról, hogy a kormányközeli Kft. még csak véletlenül sem a kedvezményes üdültetésre szánt, az utóbbi években ide-oda csoportosítgatott központi forrás megcsapolásból fedezi az kormánytisztviselők gyermekeinek bölcsődei és óvodai luxusellátásának 75 százalékát.

Bangóné Borbély Ildikó
az MSZP elnökségi tagja

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.