Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2011. Október 25. 14:53, kedd | Bulvár
Forrás: STOP

Miből él Sváby András?

Miből él Sváby András?

44 éves Sváby András újságíró, riporter, aki királyrákkal és vörös tonhallal várta a vendégeit.

Fiatalon sok kudarc érte: nem vették fel az állatorvosi egyetemre, és ejtőernyőzni sem tudott, mert már akkor szemüveges volt, így kirostálták az alkalmasságin. A Magyar Rádióba viszont bekerült, majd dolgozott az Esti Egyenleg és az Objektív című műsorban is.

Amikor elindult a hazai kereskedelmi televíziózás, fiatal, ám tapasztalt emberként állhatott a startvonalhoz, s éppen ilyenekre volt akkor szükség. A TV2-höz került, ahol szép karriert csinált: az ország egyik legismertebb televíziós személyisége lett, vezette a Tényeket és a Jó estét Magyarországot!, majd pedig a Napló című politikai magazinműsor szerkesztője és műsorvezetője volt. Aztán pár éve búcsút mondott a képernyőnek, s azóta saját vállalkozásaiból él.

Az élet örömeihez van érzéke. Jó példa erre, hogy amikor a Vacsoracsatában szerepelt, olyan menüvel várta vendégeit, hogy leírni sem egyszerű: thai királyrákleves, utána roston sült vörös tonhal tejszínes zeller-krumpli szufléval, chilis ananásszal és rácson sült cukkinichipsszel, végül málna sorbet.

Két évtizede él boldog házasságban Enikővel, és két nagyfia van, Tamás és Péter. A nagyobbik, Tomi már fejére nőtt, bár egyelőre csak a testmagasságát tekintve, de a srác már tehetséggel vitorlázik is, s ez érzékenyebben érintheti a papát, aki köztudottan nagy szerelmese a hajózásnak.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 17. 13:44, szombat | Bulvár

Ötven éve lőtték fel a világ első űrállomását 50 éve lőtték fel

Ötven éve, 1971. április 19-én állították Föld körüli pályára a világ első űrállomását, a szovjet Szaljut-1-et. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

2021. Április 15. 16:07, csütörtök | Bulvár

Jon Bon Jovi a családjáról írta legújabb dalát - VIDEÓ

Új klip jelenet meg Bon Jovi, a 2020 című, tizenötödik stúdiólemezéről Story of Love címmel. A videóban a rocksztár több, eddig sosem látott, személyes családi ereklyét, fotókat, személyes tárgyat is bemutat.

2021. Április 14. 08:44, szerda | Bulvár

Tevéknek szánt közlekedési lámpát helyeztek üzembe Kínában

A világ első, tevéknek szánt közlekedési lámpáját helyezték üzembe a hétvégén Kína északi részén.

2021. Április 13. 18:39, kedd | Bulvár

Könyv jelent meg Diego Maradona életéről

Az isteni Diego Maradona címmel jelent meg életrajzi könyv a 2020. november 25-én, 60 évesen elhunyt világklasszis argentin labdarúgóról.