Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Szeptember 26. 14:05, csütörtök | Bulvár
Forrás: RedLemon/Infovárosok

Miamiig trükközte magát a magyar freestyle focista

Miamiig trükközte magát a magyar freestyle focista

Lélegzetelállító trükkökkel kápráztatták el a közönséget a hazai freestyle foci nagyágyúi.

A Red Bull Street Style selejtező köreinek 16 versenyzője ezúttal is olyan manővereket mutatott be, amelyeket még a futball legendás alakjai is biztosan irigykedve figyeltek volna.

Nem meglepő, hiszen a kiélezett párbajok tétje a döntőbe jutás volt, aminek helyszíne a napfényes Miami lesz. A naptejjel Szabados Ádám készülhet, hiszen november 16-án ő képviselheti majd Magyarországot a világdöntőn.

A hazai freestyle foci legjobbjai sorakoztak fel a budapesti rakparton, hogy elképesztő trükkökkel mérkőzzenek meg egymással. A Red Bull és a Freestyle Futball Magyarország (WFFA Hungary) közös szervezésében megvalósult Red Bull Street Style budapesti selejtező körei azokat a sportolókat várták, akik előzetesen egy online kvalifikációs videóval bizonyították, hogy ott a helyük a világ legjobbjai között. A beérkezett anyagokból végül 16 versenyző trükközte be magát a hazai bajnokságba, hogy összemérjék tudásukat a Miamiba vezető bajnoki útért. A szervezők azonban nem feledkeztek meg azokról sem, akik nem jutottak a legjobb játékosok közé, ők az úgynevezett „Best of the rest” körökben próbálhatták ki magukat és szerezhettek tapasztalatot a későbbiekre.

A három tagú nemzetközi zsűriben olyan elismert freestyle focisok ültek, mint a low air stílus mesterként ismert magyar legenda, Rocco, a jelenlegi háromszoros dán bajnok, Simon és a Superball világbajnokság évek óta kiemelkedő szereplője, Guzik. A profik végül Szabados Ádámot találták a legjobbnak, akinek így sikerült legyőznie a hatszoros magyar bajnok Hajagos Mátét.



„11 évvel ezelőtt lettem szerelmes a freestyle fociba, azóta pedig szinte minden szabadidőmet ez tölti ki. Bár sokan azt gondolják, hogy csupán dekázgatni kell egy labdával, ez a sport jóval több, a kreativitásról, egyediségről és folyamatos alkotásról szól. Ez az, ami számomra mindennap motivációt jelent” – árulta el Ádám, aki szerint a koncentráltsága mellett a győzelemhez a család és a párja helyszíni támogatása segítette. „Az elmúlt időszakban az edzések és a versenydrukk sok energiát kivett belőlem, így annyi biztos, hogy egy egyhetes pihenőt követően fogom csak belevetni magam a felkészülésbe. De természetesen ezalatt sem fogok tudni kikapcsolni, és biztos, hogy a legújabb trükkökön fogok gondolkozni”. A hazai bajnok azt is elmondta, Miamiba az aranyéremért utazik, és azért, hogy bemutassa, mi fán terem a magyar freestyle foci.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára