Városlista
2019. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2011. Augusztus 11. 09:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Napló-online

Mi van a nagyvilágban?

Mi van a nagyvilágban?

Mi jöhet még? A frank újabb csúcsokat dönt, leminősítik az USA-t, esnek a tőzsdék, törnek zúznak Angliában - hogy csak a legnagyobbakat említsük.

A forint gyengülésével jelentősen emelkedhet a devizában, különösen a svájci frankban eladósodott hitelfelvevők augusztusi törlesztő részlete.  

Amit akár fél éve is csak az elvetemült, örök pesszimista közgazdászok tartottak elképzelhetőnek, vagyis a recesszió második hullámát, azt immár egyre több szakértő gondolja valós veszélynek. A válság W-alakú lefutása kapcsán az aggodalmak az Amerikában zajló események kapcsán erősödtek fel.

Újabb csúcsot döntött a frank.

Csak szemezgettünk néhány hírt az elmúlt 1-2 hét eseményeiből. Ne csodálkozzunk, ha ilyen lesúlytó események hatására felszínre kerülnek eddig elnyomott indulatoka. Elég, csak a közvetlen környezetünkre gondolni, de ott van a kézzelfogható példa, az angliai események: Londonban elég volt egy szikra és a mellőzött, lecsúszott tömegek utcára vonultak, törnek-zúznak, fosztogatnak. Sőt, nem is csak ők: "- Először a zavargásokért felelős tömeg fosztogatott a közelben fekvő négyemeletes áruházban. Amikor odébbálltak, a helyiek papucsban és köntösben kiosontak az otthonaikból és vittek mindent az üzletből, ami mozdítható volt - mesélte a Londonban tapasztaltakat a szerdán hajnalban hazatért Nemes Ivett.

Az ajkai lány barátnőjénél töltött egy hetet Tottenhamben. - Múlt hét csütörtökön egy drogdíler halálával kezdődött minden. A családtagok hiába kérték a rendőrségtől az ügy gyors felgöngyölítését, nem történt semmi, ezért tüntettek a helyi rendőrőrs előtt. A velük szimpatizálók egyre többen lettek, és végül "felrobbant a puskaporos hordó". Gyakorlatilag állandóan 2-300 fős tömeg járja az utcákat, balhéznak, rabolnak, hergelik a többieket." 

Itthon is komoly problémák lappangnak a felszín alatt. Kinek az ismerősi körében ne lenne frankban eladósodott család vagy magánszemély? Ott vannak azok a tömegek, akik egyelőre ha sok lemondással is, de fizetni tudják frankhiteleiket. Mi leszazonban, ha mégtovább nőnek a törlesztőrészletek. Vagy ha újabb megszorításokra kényszerül a kormány egy esetleges újabb világgazdasági visszaesés hatására? Belegondolni is rossz!

Reménykedjünk, hogy ennél rosszabb már nem lehet...

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 15. 00:00, vasárnap | Helyi

Új okospadok kerültek Pápára

Az ország több városában lehet látni hasonló eszközöket, amelyeken nemcsak pihenni, de telefont tölteni és „wifizni” is lehet.

2019. Szeptember 14. 09:44, szombat | Helyi

Egy igazán különleges programra invitálják a pápaiakat

Az éjszaka titokzatos élőlényeit fogja bemutatni az érdeklődőknek egy denevérkutató és egy hidrobiológus, a pápai Külső-Várkertben.

2019. Szeptember 13. 21:25, péntek | Helyi

Süle Zsolt szerint a Fidesz a 2014-es ígéreteinek több mint a felét nem teljesítette

A jobbikos képviselő 30 nap-30 megvalósulatlan ígéret címmel, a választásokig hátralévő időben, minden nap egy-egy olyan korábbi fideszes ígéretet mutat be a közösségi médiában, amely szerinte nem teljesült ebben a ciklusban.

2019. Szeptember 13. 08:39, péntek | Helyi

Áldozó Tamás: Egykor a Várkertfürdő is csak egy folt volt a térképen

A Pápai Polgári Kör soron következő összejövetelére dr. Áldozó Tamás polgármester-jelöltet és a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjeit hívták meg.