Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Augusztus 11. 09:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Napló-online

Mi van a nagyvilágban?

Mi van a nagyvilágban?

Mi jöhet még? A frank újabb csúcsokat dönt, leminősítik az USA-t, esnek a tőzsdék, törnek zúznak Angliában - hogy csak a legnagyobbakat említsük.

A forint gyengülésével jelentősen emelkedhet a devizában, különösen a svájci frankban eladósodott hitelfelvevők augusztusi törlesztő részlete.  

Amit akár fél éve is csak az elvetemült, örök pesszimista közgazdászok tartottak elképzelhetőnek, vagyis a recesszió második hullámát, azt immár egyre több szakértő gondolja valós veszélynek. A válság W-alakú lefutása kapcsán az aggodalmak az Amerikában zajló események kapcsán erősödtek fel.

Újabb csúcsot döntött a frank.

Csak szemezgettünk néhány hírt az elmúlt 1-2 hét eseményeiből. Ne csodálkozzunk, ha ilyen lesúlytó események hatására felszínre kerülnek eddig elnyomott indulatoka. Elég, csak a közvetlen környezetünkre gondolni, de ott van a kézzelfogható példa, az angliai események: Londonban elég volt egy szikra és a mellőzött, lecsúszott tömegek utcára vonultak, törnek-zúznak, fosztogatnak. Sőt, nem is csak ők: "- Először a zavargásokért felelős tömeg fosztogatott a közelben fekvő négyemeletes áruházban. Amikor odébbálltak, a helyiek papucsban és köntösben kiosontak az otthonaikból és vittek mindent az üzletből, ami mozdítható volt - mesélte a Londonban tapasztaltakat a szerdán hajnalban hazatért Nemes Ivett.

Az ajkai lány barátnőjénél töltött egy hetet Tottenhamben. - Múlt hét csütörtökön egy drogdíler halálával kezdődött minden. A családtagok hiába kérték a rendőrségtől az ügy gyors felgöngyölítését, nem történt semmi, ezért tüntettek a helyi rendőrőrs előtt. A velük szimpatizálók egyre többen lettek, és végül "felrobbant a puskaporos hordó". Gyakorlatilag állandóan 2-300 fős tömeg járja az utcákat, balhéznak, rabolnak, hergelik a többieket." 

Itthon is komoly problémák lappangnak a felszín alatt. Kinek az ismerősi körében ne lenne frankban eladósodott család vagy magánszemély? Ott vannak azok a tömegek, akik egyelőre ha sok lemondással is, de fizetni tudják frankhiteleiket. Mi leszazonban, ha mégtovább nőnek a törlesztőrészletek. Vagy ha újabb megszorításokra kényszerül a kormány egy esetleges újabb világgazdasági visszaesés hatására? Belegondolni is rossz!

Reménykedjünk, hogy ennél rosszabb már nem lehet...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék