Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 13. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mi legyen a magyar szállodákkal?

Mi legyen a magyar szállodákkal?

Az elmúlt két évben csaknem 70 szállodafejlesztés indult uniós forrásból az országban, amelyből 22 máris megvalósult. Niklai Ákos, a Magyar Szállodaszövetség elnöke szerint azonban nem minden fejlesztés lesz nyereséges.

2012 őszén írtak ki pályázatokat az Új Széchenyi Terv keretében, ez a 2007-2013 közötti időszakban felhasználható pénzekre vonatkozott. Ezt lebontották régiókra, és ennek eredményeképpen írtak ki sok pályázatot - mondta az InfoRádiónak Niklai Ákos, a Magyar Szállodaszövetség elnöke.

Hozzátette: 'a pályázatnak az volt a célja, hogy minél több versenyképes turisztikai szolgáltatást nyújtsanak a szolgáltatók, és nyilván elsősorban szállodákról beszélünk'.

Körülbelül 70 szállodafejlesztés indult be, és ennek nagyjából az egyharmada megvalósult meg, illetve el is számolnak. 'Gondolom, hogy ebben az évben ezek nagy része befejeződik'.

Arra a kérdésre, hogy van-e ezekre a szállodákra igény, kereslet, Niklai Ákos azt mondta, ezt egyedileg érdemes megnézni. 'A szövetségünk álláspontja szerint nem elsősorban kapacitásbővítésre van szükség, hanem a meglévő szállodák erőteljesebb karbantartására, felújítására, új szolgáltatások bevezetésére. Azért érdemes helyenként megnézni, hiszen az ördög a részletekben van' - fogalmazott.

Mint mondta, vannak vidéki fejlesztések, és vannak olyan városok, ahol ugyan szállodákat fejlesztenek, miközben a meglévő szállodák foglaltsága 40 százalék alatt van. 'Pécsen például 34 százalék volt 2013-ban a kapacitás kihasználtság, tehát oda nagyon nagy rizikó új szállodát létesíteni'.

Ezen új szállodák jelentős része elsősorban a belföldi turizmus céljait szolgálja. 'Jelenleg a belföldi turizmusnak a hajtóereje a Szép-kártya, de úgy érzem, hogy a Szép-kártya és az általa biztosított promóció az nem elegendő ezeknek a szállodáknak a megtöltésére' - tette hozzá a Magyar Szállodaszövetség elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: