Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Március 31. 08:34, péntek | PR
Forrás: (x)

Mi a különbség az elektromos zongora és a digitális zongora között?

Mi a különbség az elektromos zongora és a digitális zongora között?

Egy zongoravásárlás nem olyan, mintha egy kiló kenyeret vennénk a boltban, ezért alaposan át kell gondolni, hogy melyik típust választjuk.

Ekkor ugyanis választhatunk hagyományos, elektromos és digitális modellek közül is. Mik is a fő különbségek az elektromos és a digitális zongora között?

Az elektromos zongora

Az elektromos zongora fekete és fehér billentyűkkel rendelkezik és előzetesen már felrögzített hangokból állítja elő az újabb hangokat. A billentyű megnyomásakor az elektromos zongora elektromos jelek segítségével hangot hoz létre, amelyeket a hangszórókon keresztül hallhatunk. Az ezen típusú billentyűsök hangszerek valószínűleg a legköltséghatékonyabb megoldást jelentik, ha zongoravásárlást tervezünk. El lehet őket helyezni egy asztalon, és könnyűek, így hordozhatóak is.

Érdemes azonban tudni, hogy az elektromos zongorák hangja soha nem lesz olyan tökéletes, mint egy hagyományos zongoráé, hiszen teljesen más a hangképzés módja. Így ha komolyabban szeretnénk játszani a zongorán, akkor a 88 billentyűs modellt érdemes vásárolni, hiszen ez nyújtja a legjobb lehetőséget. A Roland által gyártott kalapácsmechanikás mobil szintetizátor jó választásnak bizonyulhat ekkor.

A digitális zongora

A digitális zongora elektronikus billentyűzettel rendelkezik és olyan a hangzása, mint az akusztikus zongoráé, de még kinézetben is igen hasonló. Ennek köszönhetően hangzása sokkal szebb, mint az elektromos zongora esetén, emellett pedig az akusztikus zongoráknál sokkal olcsóbban beszerezhetők. Mindezen előnyök ellenére azonban nem rendelkeznek annyi hanggal és technikai specifikációval, mint egy elektromos zongora, így ezt a típust nem színpadra tervezték, de gyakorlásra tökéletesek.

Mindezek mellett a legtöbb digitális zongora pedálja ugyanúgy cserélhető, mint az elektromos zongorák pedáljai. További hasonlóság, hogy ezek a hangszerek is 88 billentyűzettel rendelkeznek. A digitális zongorák legnagyobb előnye, hogy csatlakoztathatunk fejhallgatót és hangszórókat is.

Ha épp digitális zongora után kutatsz, a Roland FP-10-BK digitális zongora egészen biztosan elnyeri majd tetszésedet, ugyanis 2 hangszórós PHA-4 billentyűzettel, gazdag és kifejező zongorahanggal, fejhallgató kimenettel rendelkezik és okos telefonról is vezérelhető. Autentikus hangzása a kezdőket és a profikat is inspirálhatja. Kezdőknek ez a modell különösen jó választás, hiszen az életteli zongorahangok segíthetik az alapvető technikák elsajátítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből