Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Augusztus 07. 16:23, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke járt Pápán

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke járt Pápán

Az elnök Pál Béla és Gőgös Zoltán országgyűlési képviselőkkel, illetve Grőber Attila pápai elnökkel közösen Baloldalért díjjal köszöntsék Kövér Józsefet és dr. Szundi Bélát születésnapjukon Pápán.

A politikusok a köszöntést megelőzően sajtótájékoztatót tartottak.

Csökkentsék az alapvető élelmiszerek áfáját!
Mesterházy Attila pártelnök elmondta, az MSZP úgy döntött, támogatja azokat a szakmai szervezeteket, melyek azt követelik a kormánytól, hogy bővítse az alapvető élelmiszerek ÁFA-körét. - Románia a jelenlegi 24 százalékos helyett 9 százalékos forgalmi adót tervez bevezetni a mezőgazdaságból származó élelmiszerekre. Ez olyan versenyképességi hátrányt jelenthet a magyar termelőkre nézve, mely ellen mindenképpen fel kell lépnie a magyar kormánynak - mondta Mesterházy Attila, aki szerint az áfacsökkentés gazdasági, munkahelyvédelmi és szociális előnyökkel is járna.

Mesterházy Attila bejelentette, őszre egy alternatív gazdaságpolitikai csomagot fognak összeállítani, mely két fő pillérre épül. Az egyik a gazdaság motorjainak beindítását célozza, a másik pedig a munkahelyteremtést. Az elnök hozzátette, több szakmai szervezettel és szakértővel is párbeszédet fognak folytatni a programmal kapcsolatban.

Nem fogunk tudni magyar élelmiszerhez jutni!
Gőgös Zoltán agrárpolitikus szerint ősszel drasztikus élelmiszerár-emelkedés várható a szárazság miatt. - Erre az nem válasz, amit a miniszter tegnap mondott, hogy amiatt nem kell aggódni, hogy a korábbi 7.5 millió tonna helyett idén csak 5 millió várható, mivel Magyarország igénye csak 4 millió tonna, így még feleslegünk is van. Ilyet normális ember nem mond. A környező országokban is rossz termés várható, így amennyiben a magyar gazdák nem kapnak segítséget a kormánytól, a szomszédos országok ki fogják szivattyúzni a kukoricát és nem fogunk tudni magyar élelmiszerhez jutni. Itt napokon belül intézkedni kell - fogamlazott Gőgös Zoltán.

A pápai fejlesztések a szocialista kormányok munkáját dicsérik
Pál Béla országgyűlési képviselő jelképértékűnek nevezte, hogy Pápán van az MSZP elnöke, hiszen Pápa azok közé a városok közé tartozik, akik joggal és büszkén mondhatják el, hogy a szocialista kormányok alatt óriási mértékben fejlődtek. Az, hogy most a pápai a Fő tér elkészültét várják, vagy örülhetnek a Várkertfürdőnek, a kerékpárútnak, vagy a felújított szociális-egészségügyi intézményeknek, iskoláknak, abban nagyon nagy szerepe van annak, hogy a szocialista kormányok nem beszéltek a fejlesztésekről, hanem tettek értük - fogalmazott Pál Béla.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.