Városlista
2020. augusztus 15, szombat - Mária

Hírek

2020. Július 07. 12:24, kedd | PR

Mennyire könnyű állást találni Békéscsabán?

Mennyire könnyű állást találni Békéscsabán?

A vírusválság miatt sokan veszítették el a munkájukat, és még a lecsengés után is nehéz a munkakeresés az egész országban. Körülnéztünk, mi a helyzet az állásokkal Békéscsabán és környékén.

Békéscsaba történelmileg is igen hányatott múltú város. Hiába Békés Megye központja és az ország tizenhatodik legnagyobb városa, a Viharsarok közepén nincs túl könnyű helyzetben. Állást találni Békéscsabán ennek ellenére nem olyan nehéz, mint gondolnánk.

A tradicionálisan mezőgazdasági régióban található város mára már fejlett iparral rendelkezik, és az M44-es autóút átadásával jelentősen javult a megközelíthetősége is. Ez ugyan még mindig nem elegendő ahhoz, hogy teljesen bekapcsolja a várost az ország véráramába és ezzel vonzóbbá tegye nagyobb gyárak számára is, de nagy előrelépést jelentett.

Nézzünk egy rövid körképet a város legtöbb foglalkoztatottságát generáló szektorokról!

Szolgáltató szektor

A város gazdaságának legerősebb része a szolgáltatóipar. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb munkavállalót a turizmus, vendéglátás és egyéb szolgáltatóipari ágazatok foglalkoztatnak. A Budapest Bank Bankműveleti Központja szintén sok munkavállalót foglalkoztat.

Nyomdaipar és csomagolóanyag gyártás

A nyomdaipar történelmileg jelentős Békéscsabán, de sok, korábban itt virágzó iparággal ellentétben, mára is versenyképes tudott maradni. Ez elsősorban négy nagy cégnek köszönhető, ahol néhány évvel ezelőtt is félmilliárdos beruházások történtek. A Mondi a legnagyobb kelet európai gyártóegységét hozta ide.

Építőanyag ipar

A tégla- és cserépgyártás szintén historikusan van jelen Békéscsabán. A Jamina-Tondach cserépgyár európai hírű, Európa egyik legmodernebb és legnagyobb tetőcserép gyára.

Élelmiszeripar

Az élelmiszeripar területén a palackozott vizeket gyártó Alföldvíz Zrt. a hatodik legnagyobb nettó árbevételt termelő vállalat volt egész Békés Megyében, és több, mint ezerkétszáz embernek ad munkát. Emellett pedig az élelmiszeriparban a Csabahús Kft. Foglalkoztatja a legtöbb embert.

Fő a rugalmasság

A jelenlegi helyzetben nem biztos, hogy könnyű munkát találni, ezért jó ötlet lehet nem csak meghirdetett pozícióknál próbálkozni. Ha Békéscsabán keresel állást, érdemes ezeknél a nagy gyáraknál közvetlenül jelentkezni egy ütős önéletrajzzal. Előfordulhat, hogy sikerül olyan állásra elsőként bejutnod, amit még meg sem hirdettek álláskereső portálokon.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 10. 12:28, hétfő | PR

Gond a kép felrakása a falra? Mutatjuk a megoldást!

Teli vagy szuper képekkel a nyaralásról, még ki is nyomtatod, a keret is megvan, de hogy fog felkerülni a falra? Van néhány pofonegyszerű megoldás a kép felrakásához a falra, amihez még fúró sem kell!

2020. Augusztus 10. 12:20, hétfő | PR

Óvoda- és iskolakezdés: autóval vagy tömegközlekedve?

Bár ez az év olyan, mintha nem is lett volna, mégis sok minden történt és számos változás is beállt az életünkben. Otthoni munkavégzés, digitális oktatás, önkéntes karantén közben és után hogyan tovább.

2020. Július 24. 07:53, péntek | PR

Egyházi építések specialistája lett a Jánosik Kft.

Ismét egyházi ingatlan felújítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft. Ezúttal Miskolcon, a Baptista Szeretetszolgálat új szociális ellátóközpontja kivitelezésére kaptak megbízást.

2020. Július 14. 12:08, kedd | PR

Központilag listázott hitelek