Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Március 08. 13:48, szerda | PR

Melyek most a legnépszerűbb befektetési formák Magyarországon?

Melyek most a legnépszerűbb befektetési formák Magyarországon?

A kedvezőtlen gazdasági környezetben sem szabad megfeledkezni az öngondoskodásról, azaz arról, hogy rendelkezzünk megtakarítással. Talán arra a kérdésre, hogy mi a legjobb befektetés mostanság, nem lehet jó választ adni, hiszen ez sok tényezőtől függ. Például attól, hogy mekkora összeggel rendelkezünk, amelyet tudunk nélkülözni, de attól is, hogy mekkora az a kockázat, amelyet még hajlandóak vagyunk elviselni. A megfelelő válasz a kérdésre tehát az, hogy nincs egyetlen legjobb befektetés, de mindenki találhat számára megfelelő formát.

Mitől függ, hogy milyen befektetést válasszunk?

A befektetések kiválasztása egy alapos folyamat, hiszen számos tényezőt érdemes figyelembe venni, mielőtt egy nagyobb összeget kockáztatunk. Azt, hogy milyen módon lehet meghatározni a számunkra megfelelő befektetési formát, talán a következő tényezők mentén ragadható meg. A kockázattűrés az egyik legfontosabb tényező, hiszen fontos magunkban felmérni, hogy mi az a kockázat, amelyet még képesek vagyunk elviselni úgy, hogy a mentális egészségünket ez nem terheli meg. Figyelembe kell venni még, hogy mekkora időtávra vagyunk hajlandóak lemondani az adott összegről, de azt is, hogy milyen hozamot várunk az adott befektetési formától. Miután e tényezőket alaposan átgondoltuk és felállítottuk a stratégiát, fontos megismerni a különböző pénzeszközök jellemzőit, majd az alapján dönteni a tényleges befektetési formáról.

Melyek a legnépszerűbb befektetési eszközök?

Ma számos befektetési lehetőség elérhető Magyarországon, de természetesen mindegyik eszköznek megvan a maga előnye és hátránya is. Éppen ezért nagyon nehéz lenne csupán egyet kiválasztani közülük. Továbbá azt pedig nem is mondhatnánk, hogy az a legjobb befektetés, így ebben az esetben egy népszerű, talán kevésbé kockázatos módját mutatjuk be a befektetéseknek.

Mivel jelenleg nem túl kedvezőek a gazdasági körülmények, így az állampapír az, amelyik az öngondoskodás biztonságosabb módját teremti meg válság idején. A jelenlegi magas inflációs környezetben talán az egyik legjobb döntés az inflációkövető állampapír lehet, amelynek feltételeit a Prémium Magyar Állampapír teljesíti. A papír megvásárolható 4, illetve 6 éves futamidő mellett, mindkét konstrukció esetében az első év végén fix kamatot kapnak a befektetők, amelynek értéke 11,75 százalék. A második évtől a megtakarítási forma változó kamatozású lesz, azaz a kamat az infláció értékéhez fog igazodni. A kamatbázis így az előző évi infláció lesz, amelyre az állam egy előre meghatározott kamatprémiumot fizet. Ez 0,5 vagy 1,5 százalék lehet, futamidőtől függően.

Egyéb, de kedvező állampapírokba is fektethetünk

A mostanra népszerűségét vesztett Magyar Állampapír Plusz megvásárlásával 5 éves futamidő mellett átlagosan 4,95 százalék kamatot kaphatunk éves szinten. Ez ma már kimondottan alacsony hozamnak számít, így érthető a forma csökkenő népszerűsége. Ha rövidebb időtávban gondolkozunk, úgy fektethetünk Egyéves Magyar Állampapír, amelynek kamata 9 százalék. Egy éves időtávra jó megoldás lehet még egy éves Kincstári Takarékjegy, amelynek kamatozása azonos az előbb említett formával, azonban a kétéves futamidejű jegy kamata már 9 és fél százalék.

Forrás: Creditline.hu

Címkék: befektetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.