Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. November 15. 20:23, szerda | Helyi
Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

Megzsarolta a 25 éves nő, hogy ha nem ad neki pénzt, pletykát terjeszt róla a városban

Megzsarolta a 25 éves nő, hogy ha nem ad neki pénzt, pletykát terjeszt róla a városban

Zsarolás bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a 25 éves nőnek, aki 2023 nyarán, majd novemberben a sértett egzisztenciáját érintő fenyegetésekkel szerzett, illetve próbált pénzt szerezni egy pápai férfitól.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető először azt követelte a sértettől, hogy adjon neki 40 000 forintot, máskülönben valótlanul feljelenti, hogy a férfi őt megmérgezte, ez pedig az állásába kerülhet. A fenyegetés hatására a sértett átadta a gyanúsított által követelt pénzösszeget.

2023. november 12-én az elkövető szintén fenyegetéssel próbált pénzt szerezni. Ez alkalommal azt állította, hogy amennyiben nem kapja meg a követelt összeget, valótlanul elhíreszteli Pápán, hogy a sértettnek szerelmi viszonya van az alkalmazottjával, és emiatt meg fogják verni. A sértett azonban ekkor már nem tett eleget a nő követelésének.

Az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt a többszörösen büntetett előéletű, cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt, különös visszaesőként elkövető gyanúsított letartóztatásának elrendelésére tett indítványt, melynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.