Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. November 02. 15:23, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Megvilágosodás éjszakája Veszprém megyében

Megvilágosodás éjszakája Veszprém megyében

A kerékpáros balesetek megelőzése volt a célja annak a baleset-megelőzési akciónak, amelyet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pápai Rendőrkapitányság szervezett a Pápai járásban.

Az egyenruhás rendőrök 2016. október 28-án este a „Látni és látszani„ elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampány keretében Pápához közeli településeket kerestek fel. Az akció középpontjában a kerékpár kötelező felszereléseinek népszerűsítése állt, amelynek során a rendőrök a jármű kivilágítottságának fontosságára és a fényvisszaverő mellény viselésének életmentő szerepére hívták fel a kétkerekűvel közlekedők figyelmet. A megszólított kerékpárosok a baleset-megelőzési tanácsok mellett fényvisszaverő prizmákat, kerékpár világítást, csengőt, láthatósági mellényt és egyéb, a láthatóságot fokozó kiegészítőket kaptak ajándékba.

Az akció során több olyan járművel is találkoztak a rendőrök, amelyek fel voltak szerelve a kötelezően előírt tartozékokkal, ugyanakkor továbbra is elmondható, hogy a kerékpárosok egy része még mindig nem látja be annak fontosságát, hogy sötétben vagy korlátozott látási viszonyok között kivilágított járművel közlekedjen.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.