Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2018. November 23. 10:46, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megvan, mikor kerül fel a repülőgép az emlékmű talapzatára!

Megvan, mikor kerül fel a repülőgép az emlékmű talapzatára!

Bejelentették, hogy mikor kerül sor a várva várt pillanatra, amikor a Celli úti körforgalomban álló talapzatra felhelyezik a MiG-21-est.

- Közel két éve dolgozunk közösen a pápai önkormányzattal ezen a programon azért, hogy méltóképpen emlékezzünk meg a 2000-ben megszűnt 47. harcászati repülőezredre és az ott szolgált katonákra. Mára elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor a MiG-21-es repülőgépet a már elkészült emelvényre fogjuk elhelyezni, a terveink szerint erre december 10-én kerülhet sor, december 15. és 21. között pedig az emlékmű ünnepélyes átadását és avatását is végre fogjuk hajtani, melyre katonai elöljárókat is várunk - mondta el ma délelőtt Gangler László ezredes a pápai Városházán. A Bázisrepülőtér parancsnoka hozzátette, a repülőgép elhelyezésekor forgalomkorlátozásra kell majd számítani a körforgalom környékén, mivel két nagy teljesítményű daru fog egyidőben dolgozni a gép felemelésén, mely miatt a közlekedők türelmét kéri. A tervek szerint a repülőgépet az éjszaka folyamán fogják a helyszín melletti bevásárlóközpont parkolójába szállítani, majd 10-én, a nap folyamán helyezik fel az emelvényre.

Áldozó Tamás polgármester szerint igazi látványosság lesz a városban a gép elhelyezése, ezért igyekeznek úgy kialakítani a körülményeket, hogy mindazok, akik ezt a műveletet szeretnék végignézni, fotózni, filmre venni, vagy akár drónnal megörökíteni, azok is biztonságos helyről meg tudják ezt tenni. A városvezető köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal lehetővé tették az emlékmű megvalósulását, a tervezőknek, a kivitelezőknek, a tartószerkezet és a repülőgép előkészítőinek a munkáját.

A sajtótájékoztatón megtudtuk, az emlékmű körüli terület parkosítására tavasszal fog sor kerülni.

Címkék: mig-21 emlékmű

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 10:55, kedd | Helyi

Teherautók akkumulátorait lopták el egy vaszari udvarból

2023. Február 06. 12:57, hétfő | Helyi

Kábítószert találtak a rendőrök a fiataloknál Pápa belvárosában

A járőrök 2023. február 5-én este Pápa belvárosában állítottak meg egy személygépkocsit ellenőrzés céljából.

2023. Február 06. 12:00, hétfő | Helyi

Számos baleset történt az elmúlt héten a megye útjain

2023. január 30-án 0 órától 2023. február 5-én 24 óráig összesen 9 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 5 súlyos, 4 pedig könnyű sérüléssel végződött.

2023. Február 05. 05:00, vasárnap | Helyi

TOP 50-es körözöttet fogtak el - Videóval

A Pápai Rendőrkapitányság 16 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 41 éves komáromi lakossal szemben.