Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Április 21. 13:36, szombat | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Megvan a Városi Ballagás útvonala

Megvan a Városi Ballagás útvonala

Unger Tamás alpolgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit szombat délelőtt a ballagással kapcsolatban, mely idén sem marad el a Fő tér felújítása miatt, kivéve ha rossz idő lesz.

Az iskolaigazgatókkal éskoordinátorokkal történt egyeztetésen minden érintett elfogadta az önkormányzat javaslatát, vagyis a Böröczky domb – Ady Endre sétány – Gróf út – Eszterházy-kastély útvonalon közelítik meg a Szabadtéri színpadot a "vén diákok". Az új útvonal utolsó szakasza problámás egyedül, hiszen az Ady sétányon térkövezett, lánccal körülzárt részen haladhat az ifjúság, míg a Gróf úti szakaszon továbbra is folynak a felújítási munkálatot. A kivitelező cég egyébként ígéretet tett arra, hogy az érintett részen rendbehozzák a járdát - tájékoztatott Unger Tamás.

Az alpolgármester bízik abban, hogy a ballagás az eddigi hagyományoknak megfelelő méltósággal fog lezajlani az új útvonalon is. Parkolási lehetőségként a két várkerti parkolót, illetve a Szabadság utcát, valamint a Sportcsarnok előtti részt jelölte meg.

A Szabadtéri színpadon a szokásokhoz hűen három oszlopban fognak helyet foglalni a diákok. A nézőtér idén is felújításra szorul, mintegy 70-80 padelemet cserélnek ki a Városgondnokság munkatársai.

A városi ballagást idén május 5-én rendezik meg.

Címkék: ballagás, unger tamás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.