Városlista
2021. március 7, vasárnap - Tamás

Hírek

2020. November 04. 14:27, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megütötte és megrúgta a pápai buszsofőrt a 22 éves fiatal

Megütötte és megrúgta a pápai buszsofőrt a 22 éves fiatal

Buszsofőrt bántalmazó férfi ellen emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a 22 éves elkövető tavaly szilveszterkor a kora esti órákban Pápán, a Jókai utca egyik buszmegállójában állt, és szóváltásba került egy ott várakozó utassal, aki vitájukat követően felszállt a menetrend szerint érkező járatra. Az ittas vádlott ekkor párszor megrúgta a még álló autóbusz oldalát, melyet a sofőr észrevett, és a buszról leszállva ellenőrizte a járművet, a vádlottat pedig számon kérte a tettéért. Az elkövető ekkor az autóbuszvezetővel is vitázni kezdett, majd megrúgta és meg is ütötte a sértettet, aki védekezésképpen a férfit lenyomta egy padra. A vádlott eközben ellenállt, és a sofőr ingujját elszakította, kötött mellényét pedig megnyújtotta. Végül egy, a sértett segítségére siető férfi telefonon értesítette a rendőrséget, a buszsofőr pedig a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta az elkövetőt. A bántalmazás következtében a sofőr nyolc napon belül gyógyuló, véraláfutással járó sérülést szenvedett, amiért kérte az elkövető megbüntetését. Minthogy a tömegközlekedés részét képező menetrendszerinti autóbusz vezetője közfeladatot ellátó személynek minősül, kiemelt védelemben részesül, ezért a vádlottnak a könnyű testi sértés vétségén túl közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt is felelnie kell a Pápai Járásbíróság előtt.

Az ügyészség a vádiratában börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint a férfi közügyek gyakorlásától történő eltiltását is indítványozta azzal, hogy beismerése esetén a bíróság 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 06. 18:48, szombat | Helyi

Sokan kíváncsiak a város új parkjára

A héten nyitották meg a városlakók előtt a megújult Schwenczel rétet. Sokan használták ki a napsütéses időjárást arra, hogy felfedezzék az új közparkot.

2021. Március 06. 15:39, szombat | Helyi

Mégis lesz gyermekfelügyelet az óvodákban és iskolákban

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2021. Március 05. 19:29, péntek | Helyi

Az autószervizek nyitva maradhatnak

A március 8-án életbe lépő korlátozások az autójavító cégekre nem vonatkoznak.

2021. Március 05. 14:50, péntek | Helyi

Zárnak a pápai óvodák is, ügyelet sem lesz hétfőtől

A központi korlátozás óvodai ügyeletet sem engedélyez, ezért minden szülőnek meg kell oldania a gyermek elhelyezését. Az étkezés viszont jár annak, aki kéri.