Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 18. 11:17, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megújult épületrészt adtak át a városi könyvtárban

Megújult épületrészt adtak át a városi könyvtárban

A Jókai Mór Városi Könyvtár Fapiac téri épület-együtesének udvarán álló épület újult meg és került berendezésre a Széchenyi 2020 program keretében.

Negyven millió forintból, európai uniós és kormányzati támogatásból újulhatott meg teljes körűen a meglehetősen leromlott állapotú, korábban raktárként funkcionáló udvari épület, melyben foglalkoztató szoba, tanulási és közösségi tér került kialakításra. A teljes körű felújítás fűtéskorszerűsítést, hőszigetelést és teljes burkolatcserét, akadálymentesítést tartalmazott, de a helyiségek berendezéséről és felszereléséről is gondoskodtak. 11 új számítógép, interaktív tábla, székek és asztalok megvásárlását is tartalmazta a projekt, melynek keretében körülbelül 1500 fő vesz majd részt tanulási programokon az új oktatási terekben, a következő öt évben.

A hétfő délelőtti ünnepélyes átadón dr. Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára azt mondta, a már Pápán a közelmúltban megvalósult közlekedési, energetikai és szociális fejlesztések mellett a helyi összefogásnak köszönhetően a könyvtárban is sikerült olyan értéket teremteni, amely a tanulás, az oktatás, a nevelés és a kultúra lehetőségeit bővíti. Az államtitkár hozzátette, a nemzeti értékek és kultúra megőrzéséhez, az ország fejlődéséhez elengedhetetlenek a szellemi tudásközpontként szolgáló könyvtárak, hiszem számtalan lehetőséget rejtenek magukban az ismeretek terjesztése és a közösségépítés terén.

Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, a közelmúltban bölcsődét avathattak, átadhatták a Szent Anna Házat, a pápai kórházban 270 millió forintos eszközbeszerzés zárulhatott le, ma pedig a könyvtár fejlesztéséről számolhatnak be. - Ha ezeket a számokat összeadjuk, akkor azt mondhatjuk, hogy több mint 700 millió forinttal gazdagodtunk csak februárban, melyek a sokszor kritika tárgyát képező oktatás és egészségügy területein gazdagított bennünket. A pápaiak büszkék lehetnek az elért eredményeinkre, a város velünk épül - fogalmazott a városvezető köszöntőjében.

Dr. Hermann István igazgató felidézte a városi könyvár korábbi épületeit azzal a következtetéssel, hogy a most átadásra kerülő épületrész az első az elmúlt közel 70 évben, amely újjáépítve került a könyvtár birtokába, ráadásul felszerelve, hisz szintén ez az első alkalom, hogy azonos típusú számítástechnikai berendezések állnak rendelkezésre. Az igazgató hozzátette, a könyvtár másik épületszárnyának az energetikai megújítására is hamarosan sor fog kerülni, egy már nyertes pályázat keretében.

A szalagátvágást követően Salgó Ferenc kanonok, plébános áldotta meg az épületet, majd a jelenlévőknek Polovitzerné Antal Mónika könyvtáros mutatta be a felújított tereket és ismertette a projekt részleteit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.