Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Február 02. 12:31, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megújult a fitnesz- és tornacsarnok a Bázisrepülőtéren

Megújult a fitnesz- és tornacsarnok a Bázisrepülőtéren

Az MH Pápa Bázisrepülőtér fejlesztése töretlen az elmúlt években, most a magyar és külföldi katonák által is használt torna- és fitneszterem újulhatott meg.

A 2021. augusztusa óta tartó nagyszabású felújításnak köszönhetően az épületenergetikai modernizációs projekt keretében a tornaterem hőszigetelést kapott, beleértve az ablakok cseréjét, valamint egy korszerű légtechnikai és légkondicionálórendszert is. A régi világítást energiatakarékos LED-re cserélték, így a tornaterem használata több szempontból is sokkal gazdaságosabb a korábbinál. A tornaterem felújításán kívül a projekt magában foglalta a fitneszterem légkondicionáló rendszerének korszerűsítését is.

A szerda délelőtt megtartott átadóünnepségen Neil Terrill a NATO Beszerzési és Támogató Ügynökség Légiszállítást Kezelő Program igazgatóhelyettese ismertette a projekt részleteit, majd pedig a megújult létesítményt jelképesen átadta Magasy Zsolt ezredesnek, a pápai légibázis parancsnokának, aki köszöntőbeszédében azt mondta, hogy jó gazdái lesznek a tornacsarnoknak.

A fejlesztéseket a Honvédelmi Minisztérium és a többnemzeti Stratégiai Légiszállítási Képesség közösen finanszírozták, így mind az MH Pápa Bázisrepülőtér állománya, mind az itt települt nemzetközi állomány időjárástól függetlenül készülhet és tarthatja fenn az erőnléti elvárásoknak megfelelő fizikai szintet.

A nagyszabású projektet a Honvédelmi Minisztérium és a NATO Támogató és Beszerzési Ügynökség közös megállapodása indította el, ami alapján a NATO Légiszállítást Kezelő Program Iroda az elmúlt évben végrehajtotta az infrastrukturális beruházást. A kivitelezési munkát 2021 augusztusában kezdték a SÁG Építő Kft. szakemberei a NATO Légiszállítást Kezelő Program Iroda mérnökeinek irányítása és a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal műszaki ellenőrének felügyelete mellett.

A kivitelezési munka során a beruházó, a lebonyolító, a kivitelező és a hatóságok mellett az MH PBRT-nek oroszlánrész jutott a kivitelezési feladatok koordinációjában és a bázisrepülőtér zavartalan működésének megszervezésében.

Az elmúlt évek során számos fejlesztés, beruházás ment végbe a pápai légibázison, melyek érintették a sport és rekreációs célokat szolgáló létesítményeket és eszközöket is, hiszen a katonák egészségének és fizikai állóképsességének megőrzése kiemelten fontos feladat - mondta el Magasy Zsolt ezredes.

A nemzetközi Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) az MH Pápa Bázisrepülőtéren üzemeltet három Boeing C-17 Globemaster III típusú, nagy hatótávolságú szállító repülőgépet, ezáltal katonai stratégiai légiszállítási képességet biztosítva a konzorcium 12 tagállama, Magyarország, Bulgária, Észtország, Finnország, Litvánia, Hollandia, Lengyelország, Norvégia, Románia, Szlovénia, Svédország, és az Amerikai Egyesült Államok számára.
A Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) a SAC katonai végrehajtó szervezete.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.