Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Október 05. 09:07, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Megújul a Szaunavilág a Várkertfürdőben

Megújul a Szaunavilág a Várkertfürdőben

Hétfőtől, október 9-től három napra bezár a Várkertfürdő termál épülete és megkezdik az emeleti szauna felújítását is – jelentette be ma Nagy Zsolt vezérigazgató.

A termálmedencék és a hozzátartozó öltözők őszi nagytakarítását minden évben elvégzik a nagy nyári forgalom után, idén ezt háromnaposra tervezik, hogy a szükséges karbantartási, javítási feladatokat is el tudják végezni. A fürdő azonban nem zár be teljesen, az uszoda változatlan nyitva tartással üzemel, és itt léphetnek majd be azok is, akik a masszázs és szolárium szolgáltatásokért érkeznek a létesítménybe, vagy fallabdázni szeretnének. A hétfőtől szerdáig tartó munkálatok után csütörtökön reggeltől már újra várja a vendégeket a termálfürdő.

-Ezzel párhuzamosan hétfőn megkezdjük a termál épületében lévő szauna felújítását, átépítését is – közölte Nagy Zsolt. Mint megtudtuk, ott is van megoldandó műszaki probléma, de most ehhez hozzákapcsolják a szauna korszerűsítését is. Az átalakítás eredményeként tágasabb szauna kabinokat alakítanak ki, a használaton kívüli terek falait elbontják, és új elrendezést kap a szaunatér, sőt új funkciókat is kialakítanak, ezzel is növelve szolgáltatások körét és a vendégek kényelmét.
-Sok bontással járó munka áll előttünk, falakat szűntetünk meg, új tereket alakítunk ki, új burkolatot kap a szauna, de az új térben minden vendég jobban fogja érezni magát – ígérte a vezérigazgató.
A munkálatok várhatóan hat hétig tartanak, addig a múlt évben felújított és kibővített uszodai szauna fogadja a látogatókat. Itt tágas finn szauna és infra szauna, valamint sószoba és jégkamra várja a vendégeket, a szaunakertben pedig ugyanúgy rendelkezésre áll a merülő medence és a jakuzzi.

A Várkertfürdő az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett a wellness szolgáltatások színvonalának emelésére: ezt a célt szolgálta az uszodai szauna felújítása és bővítése, a Bambusz SPA kialakítása és a mostani Szaunavilág felújítása is ebbe a beruházási körbe tartozik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk