Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Január 10. 13:56, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megújul a Mező kollégium épülete

Megújul a Mező kollégium épülete

Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola kollégiumának épületét korszerüsítik, szigetelik és csinosítják.

Az intézmény sikeresen pályázott a KEHOP (Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program) épületenergetikai pályázatán - mondta el Gál Imre. Az igazgatótól megtudtuk, az épületre már jócskán ráfért a felújítás, hiszen a még ki nem cserélt nyílászárókon és a szigeteletlen falakon keresztül rengeteg hőt veszít az épület, ezért nagyon sokba kerül annak kifűtése.

A felújítás keretében szigetelik a falakat és a födémet, kicserélik a régi nyílászárókat, illetve felújítják az épület tetejét, végül pedig új színt kapnak a jócskán megkopott külső falak. A kollégium 112 férőhelyes és nagyjából ötven százalékos kihasználtsággal működik. Gál István igazgató azonban a kollégisták számának növekedésére számít, mivel évről-évre egyre több diák jelentkezik az iskolába a pápai járáson kívülről. A pályázatot 2018 végéig kell lezárni, ám az igazgató bízik abban, hogy az új tanév kezdetére végeznek a kivitelezési munkálatokkal.

Unger Tamás örömét fejezte ki a sikeres pályázat kapcsán. Az alpolgármester emlékeztett arra, hogy az oktatási intézmények - a korábbi fenntartóváltás ellenére (2013-tól a Vidékfejlesztési Minisztérium az intézmény fenntartója) - továbbra is az önkormányzat tulajdonában vannak, ezért ebben az esetben is a pápaiak vagyona gyarapszik. Unger Tamás úgy fogalmazott, hogy az önkormányzati fenntartás idején megkezdett energetikai korszerűsítés (ablakcsere és fűtéskorszerűsítés) a mostani projektben teljesedik ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.