Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2019. Március 25. 15:08, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megújul a járda a Táncsics utcában

Megújul a járda a Táncsics utcában

Az utca páros oldalán, csaknem 600 méter hosszan épül újjá a gyalogút. Az idei évben legalább 100 millió forint jut járdaépítésre.

Rádi Róberttől, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, a Bezerédi utcától a Szabó Dezső utcáig teljes hosszban dolgozik a kivitelező, de az utóbbi utcára való csatlakozásnál figyelembe veszik a közeljövőben kezdődő körforgalomépítést, így nem fog teljesen a kereszteződésig elérni az új burkolat. Az új járdafelület a korábbi években megszokott térkő burkolathoz hasonló megjelenésű lesz.

Dr. Hermann István, a térség önkormányzati képviselője elmondta, a környéken lakóknak már régi vágya volt a meglehetősen rossz állapotú, betonelemekkel burkolt gyalogút megújítása. Hozzátette, a Felsőváros ezen utcája megújulóban van, sok fiatal költözött ide, akik családot alapítanak és a babakocsis közlekedés meglehetősen nehézkes volt a járdán számukra.

Nem ez az egyetlen fejlesztés a városrészben. Mint ismeretes, a pápai közlekedés fejlesztését célzó uniós projekt keretében körforgalom épül a Táncsics, Acsádi, Szabó Dezső és Vak Bottyán utcák kereszteződésében, illetve az utóbbi utca újjáépül, részben új nyomvonalon. Szintén TOP-os projekt keretében épülhet újjá a város egyik legrosszabb állapotú utcája, a Szabó Dezső utca. Minderről az egy milliárd forint összértéket megközelítő beruházásról március 28-án csütörtökön lakossági fórumon tájékoztatják a pápaiakat, 17 órától, a Városházán - tudtuk meg a képviselőtől.

Dr. Áldozó Tamás polgármester a helyszínen felidézte, az elmúlt öt évben összesen 32 utcában, 500 millió forintból újultak meg járdák. Mint mondta, az idei évben is jelentős összeget fordítanak erre a célra, az előirányzatban 104 millió forint szerepel, de a városvezető arra kérte a Városfejlesztő Kft. ügyvezetőjét, hogy ezt az összeget a társagág igyekezzen az év első felében elkölteni, mivel minden remény megvan arra, hogy az év közben újabb, hasonló összegű járdafejlesztésre lesz elegendő forrás. Egyelőre kilenc járda megújításáról van szó, részben olyan városrészekben, ahol eddig nem történtek felújítások, de korábban érintett területeken is fognak dolgozni és lesznek olyan utcák, amelyekben összeérnek majd az új gyalogutak. A Toldi utcában már zajlik, a Martonfalvi utcában és a Gyimóti úton pedig hamarosan megkezdődik az építkezés - tudtuk meg a polgármestertől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 15:36, kedd | Helyi

Elektromos fogkeféket lopott az egyik pápai drogériából

A lopási kár értéke meghaladta a négyszázezer forintot.

2024. Február 20. 14:47, kedd | Helyi

Civil egyesületet alapított Süle Zsolt

A Jobbik-Konzervatívok helyi elnöke, önkormányzati képviselője a helyi ügyeket kívánja előtérbe helyezni, ezért civilekkel működne együtt a jövőben, és indulna el a júniusi önkormányzati választásokon.

2024. Február 20. 14:00, kedd | Helyi

Lemurvázzák a piaci árusok sátrainak a helyét

Eddig füves-gazos területről árusítottak a piacosok.

2024. Február 19. 15:07, hétfő | Helyi

Elutalt 2 millió előleget egy mobilházra, nagy hiba volt!

A Pápa melletti kistelepülésen élő hölgy a Marketplace-en lelt rá egy kecsegtetőnek tűnő ajánlatra.