Városlista
2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Szeptember 16. 09:12, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megújul a Gróf út

Megújul a Gróf út

Az önkormányzat saját forrásból 120 millió forintot fordít a nagy forgalmat bonyolító út 760 méteres szakaszának megújítására.

A Gróf út burkolata több helyen repedezett, megsüllyedt, kátyús és a csatorna fedelek pozíciójával is vannak problémák. A pápai önkormányzat korábban 90 millió forintot irányzott elő az út Szabadság úti körforgalomtól az Ötödik utcáig tartó szakaszának megújítására, ám a közbeszerzési eljáráson induló cégek ajánlatai közül a legalacsonyabb is 120 milliós volt, így további forrásokat kellett a beruházásrhoz rendelni - derült ki a Pápa VTV hírműsorából.

A mintegy 760 méteres szakaszon mindkét oldalon kicserélik a kiemelt szegélyt, kitisztítják a csapadékvíz elvezető rendszert, új kopó réteget építenek, ahol pedig szükséges, az út alapját is kicserélik. A kivitelezés néhány héten belül megkezdődik és a tervek szerint még az idei évben le is zárul.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 15. 17:07, péntek | Helyi

Rendőrségi beszámoló a képviselő-testületi ülésen

A város képviselő-testülete egyhangúlag elfogadta a rendőrkapitányság éves beszámolóját.

2021. Október 15. 10:53, péntek | Helyi

Pápai családi vállalkozásnál járt Szijjártó Péter

Egy új raktárcsarnok átadására érkezett a pápai Böllér Kft.-hez a külgazdasági és külügyminiszter.

2021. Október 15. 09:07, péntek | Helyi

Éveken át gyötörte feleségét az egyik Pápa környéki faluban

A Pápai Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak az 53 éves férfinak, aki éveken keresztül bántalmazta, fenyegette feleségét, melynek számos esetben a gyermekei is tanúi voltak.