Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Február 01. 13:42, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megújítják a Millenniumi Emlékparkot

Megújítják a Millenniumi Emlékparkot

A felszámolt felsővárosi temető helyén 2002-ben átadott, a történelmi Magyarországot megformázó park gyalogútjai és a városokat jelelölő táblák az elmúlt tizenhat évben megrongálódtak, elmosódtak.

A felújítási munkálatokat a Városgondnokság végzi. A társaság vezetőjét kérdeztük a felújítás részleteiről. Bakó István elmondta, a terület rendezésének megkezdése előtt drónfelvételt készítettek a parkról, így ennek megfelelően pontosították a határvonalakat. Az azokat jelölő gyalogutak nagyjából tíz centiméter mélyen felbontják, oldalról szegéllyel, alulról pedig geotextíliával látják el, végül pedig kőzúzalékkal töltik fel. A tizenhat év alatt jócskán megnőtt fákat legallyazzák, a városokat jelölő régi fatáblákat pedig rozsdamentes anyagból készült táblákra cserélik.

Áldozó Tamás polgármester a helyszínen elmondta, az ezredforduló környékén kialakított emlékpark egy olyan pontja a felsővárosnak, ahová az emberek kimehetnek sétálni egyet, vagy kiülhetnek a padokra kikapcsolódni. A városvezető hozzátette, tervezik egy kisebb játszótér kialakítását is az emlékpark mellett.

Az emlékpark megújításán túl annak környezete is komoly átalakulások előtt áll. A polgármester elmondta, egy már elnyert TOP-os pályázat keretében újjáépül a Szabó Dezső utca és annak környezete, így egy egészen más minőségű közlekedési kapcsolat alakul majd ki a belváros, a felsőváros és az elkerülő út között. A másik ide kapcsolódó közlekedésfejlesztési pályázat elbírálás alatt van, ez körforgalom építését jelentené az Acsádi, a Táncsics, a Szabó Dezső és a Vak Bottyán utcák kereszteződésében, illetve a Vak Bottyán utca más nyomvonalra történő áthelyezését.

Bakó Istvántól megtudtuk, az emlékpark felújítására több mint egymillió forintot fordít a társaság. A munkálatokkal az enyhe időjárásnak köszönhetően nagyjából egy hónapon belül végeznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.