Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Október 13. 10:51, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Megtisztították a fenyveserdőt!

Megtisztították a fenyveserdőt!

A 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű ökumenikus akcióban résztvevő önkéntesek több konténernyi hulladéktól tisztították meg a Vajda Péter lakótelep mögötti fenyveserdőt.

A 72 óra kompromisszum nélkül egy fiatalokat megmozgató, egész Magyarország területét lefedő önkéntes akció, amely felekezeteken átívelve hívja hazánk fiatalságát, hogy tegyünk együtt másokért, környezetünkért. A program során országszerte fiatalok kisebb-nagyobb (5-25 fős) csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat. A nemzetközi akcióban hazánk mellett 5 ország vesz részt, de erdélyi és felvidéki fiatalok is szolgálnak.

Szalóky Esztertől, a 72 óra helyi koordinátorától megtudtuk: a 10 évvel ezelőtt Németországból indult kezdeményezés elsődleges célja, hogy a fiatalok közhasznú tevékenységének széleskörű nyilvánosságot biztosítson, láthatóvá tegye az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, növelje annak elismertségét és népszerűségét, rámutasson, mire képesek a fiatalok, ha összefognak. Valamint az „aktív állampolgárságra” nevelés, azaz, hogy a fiatalok felfedezzék, közünk van a társadalmi problémákhoz, mi is léphetünk egy ügy megoldása érdekében - fogalmazott a koordinátor, aki szerint az akció alkalmas lehet az ifjúság felpezsdítésére, közösségépítésre is. A résztvevők nem titkolt szándéka a vallásos példamutatás nem hitbéli téren: akik egy keresztyén közösség tagjaként vesznek részt a programon, pozitív példát mutatnak minden más fiatalnak.

Pápán két helyszínen folyik a munka. Az egyik csapat a fenyveserdő megtisztítását vállalta, a másik pedig a Kánaán Ház anyaotthon kifestését. Szalóky Eszter honlapunknak elárulta, a Vajda lakótelep mögötti szemetes területre a polgármesteri hivatal hívta fel a figyelmet. - Megkerestük a polgármester urat, akinek a javaslatára választottuk ezt a területet. A szemét összetételét tekintve vegyes. Elsősorban háztartási hulladék volt a területen, például porszívó, tv, számítógép alkatrészek, vagy autógumik, de üvegszilánkok és műanyagflakonok is nehezítették a munkát.

Esztertől azt is megtudtuk, hogy a résztvevő fiatalokat közösségi oldalakon szólította meg, de az önkéntesek között voltak gyülekezeti tagok és Refis diákok is. A szervező köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal segítették az akciót. Kiemelte a Református Nőszövetség tagjait, akik teával és pogácsával kedveskedtek az önkénteseknek. A munkához szükséges kesztyűket, zsákokat és a konténereket a Városgondnokság biztosította, melynek szintén jár a köszönet.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 22:15, csütörtök | Helyi

Ilyen volt a Tankcsapda koncertje a Pápai Expo és Agrárpikniken! - Kép- és Videógaléria

A rendezvény nulladik napján a pápai ÉDÁSZ AC/DC Tribute Band, majd pedig a Tankcsapda lépett fel.

2024. Május 09. 13:35, csütörtök | Helyi

Marton Sándor a Mi Hazánk Mozgalom támogatásával indul el a választáson

Öt évvel ezelőtt független jelöltként indult el a polgármesteri tisztségért, 5,53 %-át kapta meg a szavazatoknak.

2024. Május 08. 16:52, szerda | Helyi

Három polgármesterjelölt indul teljes csapattal az önkormányzati választáson

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület és 6 ellenzéki párt) és Marton Sándor (Mi Hazánk Mozgalom) mögött áll 10-10 ember, akik indulnak az egyéni választókerületekben.

2024. Május 08. 15:30, szerda | Helyi

Így képzik a járőrkutyákat a pápai katonák - Videó!

Közös kiképzést tartottak a napokban Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtér és az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár járőrkutya vezetői.