Városlista
2021. január 25, hétfő - Pál

Hírek

2020. Szeptember 27. 07:25, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Pápa-ma.hu

Megteszik az első lépéseket a Kossuth és a Csáky utca felújításához

Megteszik az első lépéseket a Kossuth és a Csáky utca felújításához

Bár az új útburkolat színének kiválasztása még messze van a Kossuth utca és a Csáky utca felújítása kapcsán, a mai ülésen fontos döntés született a rekonstrukciók megkezdésével kapcsolatban.

A testület a Pápai Vízmű Zrt. gördülő fejlesztési tervét tárgyalta és fogadta el, ez pedig érinti mindkét felújításra szoruló utcát - írja a Pápa-ma.hu. Mint ismert, a gördülő fejlesztési terv a víziközmű megújítását célozza, ebből is kiemelten a vezetékhálózat korszerűsítését, cseréjét. Márpedig egy útrekonstrukció a közművek cseréjével kell hogy kezdődjön, vagyis a munka a föld alatt indul. A Pápai Vízmű gördülő fejlesztési tervében a következő két évre vonatkozóan a Kossuth utca és a Csáky utca ivóvíz és szennyvíz-vezetékének cseréje is szerepel, az erről szóló határozati javaslatot valamennyi képviselő megszavazta.

-Az érintett utcákban az új burkolat megépítése teszi ki a beruházás kisebb részét, a nagyobb munka a közművek összehangolt cseréje lesz, hiszen a víz- és szennyvízvezeték mellett, a csapadékvíz elvezetőt rendbe kell tenni, de a távközlési hálózat, a gáz és villany szolgáltatás vezetékeit is rendezni kell, ezeket pedig a szolgáltatók végzik. Fontos, hogy a lehető legrövidebb időt töltsük a közműcserével, mert az nagymértékben fogja akadályozni az utcák forgalmát. A Kossuth utcában ez különös nehézséget okoz, hiszen üzletek működnek ott, munkahelyek vannak, biztosítani kell az árufeltöltést, a vásárlók közlekedését - és ez mind elnehezül a munkák idején - magyarázta dr. Áldozó Tamás polgármester.

A napirend tárgyalásán dr. Lukács Endrétől, a vízmű vezérigazgatója elmondta, a gördülő fejlesztési tervben megfogalmazott beruházásokat a város fejlesztési terveihez igazítják, hiszen egy útfelújítás előtt a közművek cseréjét el kell végezni, másrészt számukra előny, hogy nem nekik kell helyreállítaniuk az útburkolatot, ami rendkívül költséges. Ugyanakkor megerősítette a városvezető szavait, miszerint egy útfelújításnál valamennyi közmű felülvizsgálata, cseréje szükséges, így rendkívül összehangolt munkára van szükség a különböző szolgáltatók részéről.
Dr. Lukács Endre azt is elmondta, az idei évben megkezdett Dózsa György utcai vezetékcserét 2021-ben folytatni kívánják, lesz még munkájuk a volt Kilián lakótelepen is, ehhez jön a Kossuth utca, 2022-ben pedig a Csáky utcával terveznek.
-A munkák időbeni elvégzése nagyon sok mindentől függ, pontos kivitelezési időket előre nem lehet meghatározni, hiszen az összes közmű cserét együtt kell elvégezni az utcák szűk keresztmetszete miatt - hangsúlyozta.

Fotó: Esterházy-2035 terv

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 25. 12:08, hétfő | Helyi

Megkezdték a fakivágást az Esterházy úton

A mai napon megkezdték a Városgondnokság munkatársai annak a 26 fának a kivágását, amelyekről korábbi vizsgálatok állapították meg, hogy beteg egyedek.

2021. Január 25. 09:03, hétfő | Helyi

Gyermekfelügyelőt bántalmazott a lakásotthonban élő vádlott

Az volt a bűne, hogy rászólt a viselkedése miatt.

2021. Január 24. 07:00, vasárnap | Helyi

22 katona tette le az esküjét Pápán

Alapkiképzésük befejezését követően - ünnepélyes körülmények között - huszonkét katona tette le esküjét január 21-én, csütörtökön az MH Pápa Bázisrepülőtéren.

2021. Január 22. 13:20, péntek | Helyi

Segítsünk Móninak!