Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2020. Szeptember 27. 07:25, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Pápa-ma.hu

Megteszik az első lépéseket a Kossuth és a Csáky utca felújításához

Megteszik az első lépéseket a Kossuth és a Csáky utca felújításához

Bár az új útburkolat színének kiválasztása még messze van a Kossuth utca és a Csáky utca felújítása kapcsán, a mai ülésen fontos döntés született a rekonstrukciók megkezdésével kapcsolatban.

A testület a Pápai Vízmű Zrt. gördülő fejlesztési tervét tárgyalta és fogadta el, ez pedig érinti mindkét felújításra szoruló utcát - írja a Pápa-ma.hu. Mint ismert, a gördülő fejlesztési terv a víziközmű megújítását célozza, ebből is kiemelten a vezetékhálózat korszerűsítését, cseréjét. Márpedig egy útrekonstrukció a közművek cseréjével kell hogy kezdődjön, vagyis a munka a föld alatt indul. A Pápai Vízmű gördülő fejlesztési tervében a következő két évre vonatkozóan a Kossuth utca és a Csáky utca ivóvíz és szennyvíz-vezetékének cseréje is szerepel, az erről szóló határozati javaslatot valamennyi képviselő megszavazta.

-Az érintett utcákban az új burkolat megépítése teszi ki a beruházás kisebb részét, a nagyobb munka a közművek összehangolt cseréje lesz, hiszen a víz- és szennyvízvezeték mellett, a csapadékvíz elvezetőt rendbe kell tenni, de a távközlési hálózat, a gáz és villany szolgáltatás vezetékeit is rendezni kell, ezeket pedig a szolgáltatók végzik. Fontos, hogy a lehető legrövidebb időt töltsük a közműcserével, mert az nagymértékben fogja akadályozni az utcák forgalmát. A Kossuth utcában ez különös nehézséget okoz, hiszen üzletek működnek ott, munkahelyek vannak, biztosítani kell az árufeltöltést, a vásárlók közlekedését - és ez mind elnehezül a munkák idején - magyarázta dr. Áldozó Tamás polgármester.

A napirend tárgyalásán dr. Lukács Endrétől, a vízmű vezérigazgatója elmondta, a gördülő fejlesztési tervben megfogalmazott beruházásokat a város fejlesztési terveihez igazítják, hiszen egy útfelújítás előtt a közművek cseréjét el kell végezni, másrészt számukra előny, hogy nem nekik kell helyreállítaniuk az útburkolatot, ami rendkívül költséges. Ugyanakkor megerősítette a városvezető szavait, miszerint egy útfelújításnál valamennyi közmű felülvizsgálata, cseréje szükséges, így rendkívül összehangolt munkára van szükség a különböző szolgáltatók részéről.
Dr. Lukács Endre azt is elmondta, az idei évben megkezdett Dózsa György utcai vezetékcserét 2021-ben folytatni kívánják, lesz még munkájuk a volt Kilián lakótelepen is, ehhez jön a Kossuth utca, 2022-ben pedig a Csáky utcával terveznek.
-A munkák időbeni elvégzése nagyon sok mindentől függ, pontos kivitelezési időket előre nem lehet meghatározni, hiszen az összes közmű cserét együtt kell elvégezni az utcák szűk keresztmetszete miatt - hangsúlyozta.

Fotó: Esterházy-2035 terv

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 26. 13:01, hétfő | Helyi

A közeledő vonat elől húzták le az idős férfit a sínekről a pápai rendőrök

A pápai körzeti megbízottak gyors reagálásának köszönheti az idős férfi az életét.

2020. Október 26. 12:10, hétfő | Helyi

Tíz tanács a rendőrségtől, mindenszentek és halottak napja előtt

Az elkövetkező hetekben a közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen látogatják majd meg a temetőket, hogy ott virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre.

2020. Október 25. 21:08, vasárnap | Helyi

Koronavírus: 21 újabb fertőzött Pápán

Jelentős mértékben emelkedett az aktív esetszám városunkban. Sajnos a helyi számok igazodnak az országos tendeciához.

2020. Október 24. 06:38, szombat | Helyi

7 újabb igazolt eset, már 66 az aktív esetek száma Pápán

Összesen 321 fő van jelenleg karanténban a városban.