Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Augusztus 28. 13:31, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megtartották a főpróbát, hétfőn már a Fő téren nyit a zöldség és gyümölcs piac

Megtartották a főpróbát, hétfőn már a Fő téren nyit a zöldség és gyümölcs piac

A mai napon a Városgondnokság munkatársai kitolták az árusító kocsikat leendő helyükre, hogy így egyeztesség az árusokkal a felmerülő kérdéseket.

A jégpálya területén kap helyet az a 45 darab árusító kocsi, melynek mindegyike megérkezett és a Pedagógus Művelődési Ház udvarán várja, hogy élesben is próbára tegyék. A hétfői első Fő téri piaci napra a kocsikra az egységes ponyva borítás is fel fog kerülni, a mai próbán elsősorban az árusító helyek elrendezését tekintették meg. A sorok elhelyezése és a távolságuk egyébként megegyezik a jelenlegivel.

Bakó Istvántól, a piacot üzemeltető Városgondnokság vezetőjétől megtudtuk, korábban az árusok aggodalmuknak adtak hangot, hogy a napsütés miatt esetleg tönkremehet az árujuk, a mai próbán ezt a kérdést is sikerült megválaszolni, mivel a kocsik fedése megfelelő árnyékot biztosít. Az igazgató hozzátette, a jelenlegi piac kőpadjai 70 centiméter szélességűek, a kocsik rakodófelülete ezzel szemben 90, illetve 125 centiméter szélesek és 2 és fél méter hosszúak.

A korábbi egyeztetéssel szemben ezúttal jóval békésebb volt a hangulat, úgy tűnik, hogy az árusok elfogadják az új helyzetet és a megoldást igyekeznek megtalálni, hogy miként tudják kihozni a maximumot a Fő téri helyszínből. Vitás kérdés továbbra is a helyek kiosztása, az üzemeltető azok igényét helyezi előtérbe, akik hosszabb távra bérelnek helyet.

A ruha piac egy hónappal később, októberben köldözik a Fő térre. A korábbi felméréssel szemben már közel kétszer annyi sátorra érkezett igény az árusok részéről, melyek gyártása folyamatban van - mondta el Bakó István.

Címkék: fő tér, piac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.